Felvonulással kezdődött a háromnapos fesztivál Zalaegerszegen

2024.09.06. 20:00

Vadpörkölt mellé gombóc és palacsinta

Helyi hagyományőrző csoportok, vadászok, bor- és mézlovagrendek felvonulásával kezdődött pénteken délután Zalaegerszegen az őszi gasztronómiai kavalkád. A 16 éves múltra visszatekintő Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték első napján a nagyszínpadon köszöntötték a testvérvárosi delegációkat. Akinek pedig nem ízlik a vadétel, azt palacsinta és gombóc várja a Dísz téren.

Mozsár Eszter

Testvérvárosi delegációk és vadászok is felvonultak a Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál nyitónapján

Fotó: Pezzetta Umberto

A vadpörkölt fesztivál három napján jótékonysági vadfőzésre, koncertekre, véradásra, vadászkutya-felvonulásra, szabadtéri misére várják az érdeklődőket. A rendezvényen hét étteremben vadételeket kóstolhatunk, illetve a Dísz téren a Palacsinta- és Gombócfesztivál kínálatából válogathatunk. Akinek pedig ez sem elég, választhat a grillételekből, mentes étkekből, házi rétesekből és egyéb különlegességekből. 

vadpörkölt
Vadpörkölt és vadételek minden mennyiségben, jótékonysági főzés, koncertek, jókedv és vidámság. Ez jellemezi a Zalai Teríték programjait
Fotó: Pezzetta Umberto

Jótékonysági vadételfőzés

Szombaton 80 csapat, mintegy 600 fő vesz részt a jótékonysági vadfőzésen a Kazinczy téren. Emellett óriás bográcsban főtt vadpörkölt is várja a látogatókat. Az idei kedvezményezett a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekintenzív osztályát támogatják. 

Kutyákkal a városban 

Idén is lesz vadászkutyák és egyéb ebek felvonulása, szombaton 17 órakor lesz a gyülekező a Kossuth Lajos utcán a szalagház előtt. Innen indulnak a Kazinczy térig, majd vissza. A szervezésben a Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület segített. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában