Kőrösi Csaba, az ENSZ 77. közgyűlésének elnöke tartott előadást Gyenesdiáson

6 órája

A világ a 24. órában van

Kőrösi Csaba, az ENSZ 77. Közgyűlésének elnöke, a Kék Bolygó Alapítvány stratégiai igazgatója tartott előadást a gyenesdiási Védett Közjóért Polgári Egyesület októberi estjén. A szakemberről kiderült, szorosan kötődik a Balatonhoz s Gyenesdiáshoz.

Péter B. Árpád

Kőrösi Csaba az elmúlt esztendőben az ENSZ Közgyűlésének elnöke volt

Fotó: MTI

Szerinte rosszul áll a szénánk: az éles geopolitikai versenyek, illetve a nem fenntartható életvitelünk már rövidtávon is baljós jövőt jósolnak. S még egy adalék: jelenleg 56 fegyveres konfliktus van a világban – négy éve ez a száma „még csak” 28 volt. Emiatt is: napjainkban több mint 110 millió menekült keresi helyét a világ élhetőbb részein, s a számuk várhatóan exponenciálisan emelkedik. 

Ugyanakkor vannak pozitívumok is, hisz megjelentek a quantum számítógépek, fejlődik az IT és a mesterséges intelligencia, a fúziós energia pedig végtelen. Az MRNS-technológia a gyógyászatban úgyszintén komoly előrelépés. Kőrösi Csaba szerint ezek erkölcsös és ésszerű használata segítségére lehet az emberiségnek, hogy fenntartható maradjon az élet a Földön – bár a világ a 24. órában van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában