Játékra, fejlesztő eszközre költik

1 órája

A zalaegerszegi gyermekotthon kapta a landorhegyi lecsónap bevételét

Nyolcadik alkalommal rendezték meg Landorhegyen a nyár végi lecsónapot, amely nemcsak gasztronómiai örömöket és kulturális programot kínált a utolsó augusztusi szombaton, hanem lehetőséget adott arra is, hogy a résztvevők adományaikkal jótékony célt szolgáljanak.

Arany Horváth Zsuzsa

A lecsónap résztvevői, a gyermekotthon és a VMK munkatársai és a zalaegerszegi önkormányzat, a településrészi önkormányzat képviselői: Novák Boglárka, Zimborás Béla, Novák Imréné, Makovecz Tamás, Tóthné Mátyás Krisztina, Horváth Gyöngyi, Flaisz Gergő, Balaicz Zoltán, Vaspöri Tibor, Preisinger Éva

Fotó: Seres Peter

A településrészi önkormányzat és a Keresztury VMK közös rendezvénye, a landorhegyi lecsónap bevételét idén a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltsége Gyermekvédelmi Központ Zala Vármegye zalaegerszegi gyermekotthona részére ajánlották fel. A szervezők mindig landorhegyi intézményt választanak, hiszen több iskola, óvoda, kulturális és szociális intézmény, idősotthon, egyetemi kampusz található e városrészben.

Az összegyűlt adományt (250 ezer forint) hétfőn délután a polgármesteri hivatalban nyújtották át a gyermekotthon munkatársainak. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a zalaegerszegi rendezvényekhez mindig kapcsolnak jótékony célú adakozást, majd megköszönte az idén választott intézmény munkatársai nélkülözhetetlen munkáját, amellyel a náluk nevelkedő, most éppen 49 kisgyermeknek szeretetet adnak.  Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója is az összefogás erejéről beszélt, majd Horváth Gyöngyi intézményvezető és  Tóthné Mátyás Krisztina, a gyermekotthon szakmai vezetője, valamint Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója szólt arról, hogy mit jelent a városrész figyelme számukra. Az összeget újabb fejlesztő játékok beszerzésére fordítják, mivel éppen átszervezés alatt állnak, a legkisebbek (0-3 éves korosztály) növekvő létszáma miatt férőhelybővítés zajlik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában