A kormányhivatal közleménye

2 órája

Állatmenhely: bezáratták, egyeztetést kezdeményeznek a kutyák, macskák elhelyezéséről (videó)

Egyeztető megbeszélést kezdeményez a Zala Vármegyei Kormányhivatal a nagykanizsai állatmenhely bezárása ügyében. Pénteken közleményt adtak ki erről, melyben az is szerepelt: "az állatmenhelyen élő állatok sorsának rendezése közös társadalmi ügyünk".

Zaol.hu

A kormányhivatal azt írja: "Az állatokat az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületnek kell elhelyezni, a kiürítési tervnek megfelelően, vagyis a határozat nem szól az állatok életének indokolatlan kioltásáról."

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: ChocoPie

A közleményben azt írják: "az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület által működtetett állatmenhellyel kapcsolatban 2024. július 15. napján érkezett bejelentés a Zala Vármegyei Kormányhivatalhoz. A hatóság július 18-án helyszíni ellenőrzést tartott, melyen az egyesület képviselője is részt vett, a jegyzőkönyvet átvette.

A hatóság a fokozatosság elvének szem előtt tartásával az egyesületnek határidőt adott a hiányosságok pótlására, azonnali bezárásra nem került sor. A határidő letelte után megtartott utóellenőrzésen megállapítást nyert, hogy az egyesület a hiányosságokat maradéktalanul nem pótolta, ezért a hatóság a helyszíni szemlén megállapított tények és a vonatkozó jogszabályok alapján elrendelte a menhely bezárását.

Az állatokat az Élettér Állat- és Természetvédő Egyesületnek kell elhelyezni, a kiürítési tervnek megfelelően, vagyis a határozat nem szól az állatok életének indokolatlan kioltásáról. Az állatmenhelyen élő állatok sorsának rendezése közös társadalmi ügyünk. Az állatok felelős tartását a menhelytől bármely egyesület átvállalhatja. A nagykanizsai állatmenhely/állatotthon működésével kapcsolatban két állatvédő egyesület kereste meg a járási főállatorvost, egyúttal Nagykanizsa város polgármesterét.

A nagykanizsai állatmenhely jövőbeni sorsának mielőbbi rendezése érdekében - a kormányhivatal kezdeményezése alapján - a közeljövőben egyeztető megbeszélésre kerül sor."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában