Aktív Iskola lett a nagyrécsei

2024.10.03. 10:00

Ha többet mozognak, szívesebben tanulnak

A nagyrécsei iskola 152 tanulójával együtt az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség Aktív Iskola elnevezésű mozgásösztönző programjához.

Benedek Bálint

Gyerekekből "rakták ki" az Aktív Iskola kezdőbetűit az iskola udvarán

Fotó: ZH

Pápa Henriett, az intézmény igazgatója elmondta: a csatlakozással a legfontosabb céljuk, hogy olyan környezetet alakítsanak ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

– A komplex program hátterében komoly és megalapozott kutatási eredmények állnak – folytatta az iskola igazgatója. – Ezek szerint a mozgást támogató iskolai környezetben a diákok bizonyíthatóan szívesebben járnak az intézménybe, sőt könnyebben tanulnak és jobb jegyeket is szereznek. Ezen felül pedig jobb közösséget alkotnak, kezdeményezőbbé válnak az iskolai programokban, s ha ez még nem lenne elég pozitív megerősítés, szintén bebizonyították, hogy javul a magatartásuk, a társas kapcsolataik és az iskolai légkör egyaránt. 

Kiemelte: hisznek benne, hogy aktív iskolaként tanulóik számára segítik az egészségtudatos, mozgásban gazdag életvezetés kialakítását, és ebben a kollégáikon kívül mind a szülői közösségük, mind a település kapcsolódó intézményei is támogatják majd őket.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában