A gyereklétszám indokolta

3 órája

Óvodabővítés - 34 millió forintból készült el a harmadik csoportszoba

A Magyar falu program keretéből elnyert 34 millió forintos beruházással bővítették nemrégiben a söjtöri óvoda épületét. A harmadik csoportszoba kialakítását a növekvő gyereklétszám indokolta. A csütörtöki avatáson Nagy Bálint, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: az önkormányzat előrelátó és hosszú távú fejlesztési célokat tűz ki, melyek idővel beérnek.

Pásztor András

Az új csoportszoba avatása. Balról Pintér Szabolcs kivitelező, Gálné Hóbor Tímea óvodavezető, Nagy Bálint államtitkár és Könyves Gábor polgármester

Fotó: Szakony Attila

- Söjtör abban a szerencsés helyzetben van, főleg a kormányzat családpolitikájának köszönhetően, hogy az elmúlt 8-10 évben megnövekedett a betelepülő családok száma, olyan fiatal párok érkeztek a településre, akik családalapítás előtt állnak vagy már megszületett az első vagy második kisgyermek - húzta alá Könyves Gábor polgármester, aki hozzátette: ez a helyzet teremtette meg annak az igényét, hogy a kétcsoportos óvodát bővíteni kellett. - Két évvel ezelőtt, ideiglenes jelleggel a hivatal épületében alakítottuk ki a harmadik csoportszobát, ám ezzel párhuzamosan terveket készíttetünk az óvoda bővítéséhez. Abban bíztunk, hogy a kormányzat olyan pályázatot ír ki, amely anyagi támogatást biztosít elképzeléseinkhez. Végül a Magyar falu program keretében nyertünk el 34 millió forintot, mely összeg fedezte a 30 négyzetméteres foglalkoztató kialakítását, illetve egy ugyancsak 30 négyzetméteres terasz kivitelezését. Az új csoportszoba berendezési tárgyait az önkormányzat önerőből finanszírozta.

óvodabővítés
A helyi óvodások vidám dalokat, mondókákat, gyermekjátékokat adtak elő az óvodabővítés alkalmából tartott ünnepi műsor keretében
Fotó: Szakony  Attila

Óvodabővítés - a gyereklétszám indokolta

Az óvodabővítés apropóján rendezett ünnepségen részt vett Nagy Bálint államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki rámutatott: fontos, hogy olyan emberek vezessék a településeket, illetve az intézményeket, akik hosszú távra is tudnak tervezni, és képesek lépésről lépésre megvalósítani fejlesztési vízióikat.

- Ehhez jómagam minden segítséget és támogatást megadok, és arra buzdítom az önkormányzatot, hogy előre tekintsenek a fejlesztéseket illetően - hangsúlyozta a képviselő.

Az avatást megelőzően Gálné Hóbor Tímea, az óvoda vezetője adott áttekintést az intézmény történetéről, arról, hogy az óvodai nevelés 1953-ban kezdődött el Söjtörön, majd arról is, hogy 1989-ben 72 kisgyermek költözött be a mostani óvodaépületbe, melyet az elmúlt évtizedek során folyamatosan fejlesztettek, modernizáltak.

óvodabővítés
A söjtöri óvodában minden a gyermekek kényelmét és biztonságát szolgálja
Fotó: Szakony  Attila

Az önkormányzat 34 millió forintot nyert

- A most felavatásra kerülő csoportszoba 16 apróságnak ad majd otthont, akik már alig várják, hogy birtokba vehessék új helyüket - mondta az óvodavezető, aki hozzátette: arra is nagyon büszke, hogy az intézménybe járó gyerekeket szakképzett, főiskolai végzettségű, elhivatott óvodapedagógusok nevelik.

Az új óvodai csoportszoba felavatását követően az ünneplők átvonultak a Deák Ferenc Emlékházhoz, ahol a haza bölcse születésének 221. évfordulójáról emlékeztek meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában