Az Ipartechnika Győr és a Szegedi TE nem élte túl a selejtezőt a zalaegerszegi versenyen

2 órája

Teke világkupa: hét nemzet csapatai az elődöntőben

Csütörtökön véget ért a selejtezők szakasza a zalaegerszegi Városi Sportcentrumban zajló 35. teke csapat világkupán. Pénteken az elődöntők következnek, sajnos magyar csapatok nélkül.

Varga Andor

A férfi, illetve a női világkupa trófea a megnyitón. Tizenöt nemzet 28 csapata küzd értük kedd óta - és még szombatig

Fotó: Pezzetta Umberto

A nőknél a magyar bajnok Ipartechnika Győr (3368 fa) a 8. helyen fejezte be a küzdelmeket a 13 csapatos mezőnyben. Az elődöntőben a címvédő horvát KK Mlaka (3582), valamint a cseh KK Slovan Rosice (3535), a szlovén KK Kamnik (3470) és az osztrák BBSV Wien (3454) van ott. A viadalon még szerda késő este történt egy nevezetes esemény: a 3-6-os pályákon megdőlt az eddigi rekord, amit Csurgai Anita, a ZTE-ZÁÉV TK játékosa tartott 636 fával. Ezt az eredményt dobta túl a lengyel SKK Polonia 1912 Leszno játékosa, Maja Mielcarek. Akinek együttese amúgy a 10. helyen végzett a selejtezőkben, a csúcsot átíró, mindössze 17 éves tekés messze kilógott a gárdából: a második legjobb eredményt elérő csapattársát (egy 16 éves ifjú hölgyet) is 77 fával múlta felül.

A férfiaknál négy csapat kiemelkedett a mezőnyből, s legalább 3711 fa kellett az elődöntőbe jutáshoz. Ezt a szintet a címvédő olasz KK Neumarkt (és benne a ZTK-FMVasban is megfordult Kiss Tamás) ütötte meg, közvetlenül előtte a horvát KK Zapresic (3752) zárt, majd a szlovák SK Zeleziarne Podbrezova (3788) és a német SKV Rot Weiss Zerbst (3790) következett. Utóbbi színeiben Tim Brachtel a napot záró sorozatban 663 fét dobott, csapata ennek köszönhetően ugrott az első helyre. A hazai színeket képviselő Szegedi TE az utolsó napon javított és 3650 fával a 7. helyen fejezte be a 15 csapatos vk-t.

Az állva maradt csapatokra persze még nagy feladatok várnak, a végső győzelemért még két meccset kell hozni ma, iletve holnap. A szurkolók számára jó hír, hogy péntektől megnyitják a csarnokot előttük, ám ismerve a lelátó méreteit, jó lesz igyekezni, hiszen a helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. Pénteken 9.30 órakor kezdődik a női elődöntő, a másodikat déli 12 órára írták ki, a férfiaknál pedig 14.30, illetve 17 órakor indul a harc a fináléért. Szombaton minden kezdési időpont egy órával korábbra kerül: a bronzmeccset és a döntőt a nőknél 8.30-től, illetve 11 órától, a férfiak esetében pedig 13.30-kor, illetve 16 órától rendezik meg. Az ünnepélyes eredményhirdetés 19.30-tól várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában