Öröm a horgászoknak

6 órája

Halak kerülnek a Balatonba

December közepéig tart az idei pontytelepítés a Balatonon. Süllő, compó és balin is kerül a tóba a haltelepítés során. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. egész évben engedi be a halakat a vízbe, a horgászok nagy örömére.

Zaol.hu

Forrás: Veol

A VEOL közlése szerint a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. szeptemberben Tihanynál  tízezer darab menyhalat telepített a Balatonba, de ezt még az előző haltelepítés időszakában. 
A telepítésről videós tudósítás is készült, amelyet itt lehet megtekinteni

Az őszi haltelepítés ugyanis néhány nap múlva, szeptember végén kezdődött meg az irmapusztai tógazdaság lehalászásával. Innen háromnyaras pontyokat vittek  elsősorban a keleti medencébe és a középső medence déli partjára. Siófok, Balatonlelle, Zamárdi, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonszemes partjainál egyes településeken többször is telepítettek, és Keszthelyt is többször útba ejtették, ahol a ponty mellett süllőt, valamint egy- és kétnyaras csukát is a Balatonba engedtek. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában