Tótszerdahelyen kulturális műsorral köszöntötték a nyugdíjasokat

2 órája

Idősek napja: elismerés az évekért

Az időseket köszöntötték szombaton Tótszerdahelyen a művelődési házban. Az idősek tiszteletére az óvodások adtak műsort, de horvát hagyományőrző műsorral és bállal is kedveskedett a rendezvényt szervező önkormányzat.

Benedek Bálint

A hagyományos idősek napi programot Havasi Viktória, Tótszerdahely polgármesterének beszéde nyitotta. Elmondta: bár személy szerint ő a középkorosztályhoz tartozik, de mégis saját magán is észreveszi az idő múlását. Látja és érzi magán, hogy amit 15-20 éve oly gyorsan és nagy lendülettel elvégzett, legyen szó munkahelyi vagy otthoni munkáról, vagy egyéb teendőkről az manapság már több időt és energiát vesz igénybe.

idősek
Az idősek napi ünnepségen Steyer Ferenc, Havasi Viktória polgármester és Tislér Józsefné Annus néni
Fotó: Szakony  Attila

Idősek: "Szánjunk elegendő időt a családnak"

– Idővel az ember lassul, de próbál tudatosan is lassítani, hiszen a korosodás velejárója az a megszerzett tapasztalat és ezzel járó bölcsesség, hogy megtanulunk fontossági sorrendet felállítani az életben, törekedni az egyensúlyra, amikor csak tehetjük – folytatta. – Az idő múlása megadja nekünk azt a tapasztalatot, hogy szánjunk elegendő időt a családnak és hozzánk közel álló személyeknek, és egyúttal megtanuljunk elengedni vagy háttérbe szorítani kevésbé fontos feladatokat.

A legidősebb tótszerdahelyi 99 éves

Havasi Viktória köszöntötte a falu legidősebb polgárait, akik nem tudtak megjelenni az ünnepségen. Településük legidősebb asszonya Svélecz Józsefné, született Balazsin Mária, aki 1925.03.31-én született Tótszerdahelyen, s idén töltötte be a 99. életévét. A legidősebb férfi pedig Proszenyák Ferenc, aki Molnáriban született 1932.01.03-án, és idén töltötte be a 92. életévét.

Ezután a polgármester a rendezvényen megjelent legidősebb falubelieket köszöntötte. A 85 éves Tislér Józsefné Annus nénit és a 81 éves Steyer Ferencet.

Nívós programok

Ezt követőn az idősek előtt felléptek: a tótszerdahelyi óvodások, Pomurske Žice tótszerdahelyi tamburacsoport, a Mura Hagyományőrző Énekkar, Proszenyák Míra, valamint a tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Általános iskola diákjai, majd Dávid énekes adott műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában