Idősek napja: a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség ünnepsége

4 órája

Ki 2024 zalai idősbarát polgármestere?

A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem kedden délelőtt zsúfolásig megtelt az idősek napja alkalmából a Nyugdíjas Klubok és Idősek Életet az Éveknek Országos Szövetség zalai szervezete által rendezett ünnepségen.

Dr. Kocsis Gyula, az országos szövetség alelnöke, a zalai szervezet elnöke köszöntőt mond

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalában már több mint 50, a nyugdíjas korosztály számára közösségi életet nyújtó klub alakult, ezek a mozgáshoz, a kulturálódáshoz, a szabadidő közös eltöltéséhez kínálnak programokat. 

idősek napja
Idősek napja: Hegyesiné Orsós Éva, az országos szövetség elnöke is együtt ünnepelt a zalaiakkal
Fotó: Győrffy István

Idősek napja: Szükség van a nyugdíjasokra

A rendezvényen az országos nyugdíjas szervezet alelnöke, a megyei szervezet elnöke, a megyei és a városi idősügyi tanács alelnöke, dr. Kocsis Gyula köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, az év ezen szakasza, október, az idősek hónapja alkalmas arra, hogy ráirányítsa a figyelmet a korosztályra, de arra is, hogy ünnepeljék azokat, akik sokat tesznek a korosabbak komfortos, derűs éveiért. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, úgyis mint a városi idősügyi tanács elnöke beszélt arról, hogy az elődök városépítő munkáját folytatva, az előttünk járók tapasztalatára alapozva dolgoznak a városért, a zalaegerszegiekért a ma a közösséget szolgáló tisztségviselők. Hitet tett amellett, hogy az idősebb generáció tudására, tapasztalatára szükségünk van, számítunk rájuk, igyekszünk gondoskodni a lehetőleg jó egészségben töltött, gondtalan szépkorról. Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke, a megyei időügyi tanács elnöke arról szólt, hogy e hónap is arra int, egész évben kapjon elegendő figyelmet a létszámában egyre gyarapodó idősebb nemzedék. 

Idősbarát polgármester

A zalai nyugdíjas szervezet 2018-ban alapította az Idősbarát Polgármester díjat, amellyel azon zalai települések vezetőinek munkáját ismerik el, akik a kötelezőnél többet tesznek a városukban, községükben élő idősekért. Ebben az évben a díjat Baracskai Józsefnek, Zalaszentgrót polgármesterének ítélte oda a zalai nyugdíjas klubok szervezete. Az ünnepségen, amelyen részt vett és díjat adott át Hegyesiné Orsós Éva, az országos szövetség elnöke, ezen kívül 48 klubvezetőt, klubtagot köszöntöttek elismerő és díszoklevelekkel. Az egybegyűlteket az ünnepség végén Farkas Alexandra énekes, Kovács Virág és D. Varga Ádám színművész műsora szórakoztatta.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában