Pannonhalmán áll az Év Kilátója

A pannonhalmi Boldog Mór-kilátó nyerte el idén az Év kilátója címet. A hal formájú lombkorona sétánnyal bővített építmény nemcsak lenyűgöző kilátást nyújt, hanem a Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz is szorosan kapcsolódik.

Zaol.hu

Forrás: Likebalaton

A Likebalaton közlése szerint az Év kilátója versenyre a magyar természetjárók összesen több mint 10 ezer szavazatot adtak le az Aktív Kalandor Facebook oldalán. A pályázaton résztvevő tíz kilátó közül a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó gyűjtötte be a legtöbb kedvelést, szám szerint 1346-et – számolt be róla az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.

Az egyik első pannonhalmi szerzetesről elkeresztelt építmény nem csak nevében, de kinézetében, egyszerűségében és formájában is illeszkedik a közlében található Pannonhalmi Bencés Főapátsághoz.

Tanösvény és lomkorona sétány is kapcsolódik az Év kilátójához

A kilátót az apátsággal egy sétaút köti össze, a kilátó körül pedig tanösvényen tájékozódhatunk Pannonhalma érdekességeiről.

A komplexum további különlegessége a fák lombkoronája fölé kinyúló, közel 80 méter hosszú sétány. Formája a legrégebbi keresztény szimbólumra, a halra utal.

A hal farka a feljáró, a hal fejénél pedig panorámapont van.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában