Top 5 cikk a zaol.hu e heti terméséből

2 órája

Polgármesterek és poloskák

Mennyit keresnek a polgármesterek, milyen gombákat találhatunk a zalai erdőkben, miként védekezhetünk a poloskák ellen és miként vélekednek a nyugdíjasok a beígért 3.2 százalékos nyugdíjemelésről. Ezekre a témákra kattintottak a legtöbben a héten a zaol.hu olvasói közül. Emellett a 76-os úton történt keddi balesetről is több mint hétezren szereztek tudomást portálunon keresztül.

Pásztor András

Hazánkban a poloskainvázió egyik résztvevője az ázsiai márványospoloska, amit ősszel és tavasszal érzékelünk nagy számban

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A zaol.hu e heti legolvasotabb tartalmakai között első helyen szerepel a kedden Gébárt közelében történt baleseti hír, mely szerint két személyautó ütközött össze a 76-os úton. Az egyik jármű az árokba sodródott, a másik az útesten akadályozta a forgalmat, de a hivatásos tűzoltók elvégezték a műszaki mentést.

Szintén sokak kíváncsiságát felkeltette, hogy mennyit is keresnek a polgármesterek. Cikkünkben a javadalmazás mértékéről, azaz a főállású polgármesterek illetményéről, illetve a társadalmi megbízatású polgármesterek tiszteletdíjáról is írtunk, s azt is közzé tettük, hogy a két megyei jogú város, Zalaegerszeg és Nagykanizsa első embere 1.3 millió forintos tiszteletdíjat vehet fel.

A zalai erdőkben felfedezhető gombafajtákról szóló cikkünk is nagyot ment, közel hatezren voltak kíváncsiak az erdő kincseire. Írásunkból kiderül, hogy vargányát éppúgy lehet találni, mint őzlábgombát vagy óriás pöffeteget. A legfontosabb azonban az, hogy a gyűjtés eredményét minden esetben vizsgáltassuk át szakellenőrrel.

Népszerű téma volt olvasóink körében az őszi poloskainvázióról készült összeállításunk is, melyből kiderül, hogy a poloskák vagy más néven büdösbogarak télire jellemzően beköltöznek védett helyekre. Ha úgy adódik a lakásbais betévednek, irtani lehet őket különféle rovarirtó szerekkel, de hasznos a jól záródó, erős szúnyogháló is.

A jövőre beígért 3.2 százalékos nyugdíjemelés, pontosabban a nyugdíjasok erről alkotott véleményét is sokan elolvasták. A zalai idősek szerint ma már 10 ezer forint nem elég egy bevásárláshoz, ráadásul a gyógyszerek ára is drasztikusan emelkedett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában