Iskolakezdési támogatást is osztottak

4 órája

Szociális tűzifa: Kerkabarabáson már a házaknál

Több szociális jellegű támogatást is kiosztott Kerkabarabás önkormányzata az elmúlt időszakban. A fűtési szezon kezdetére már a háztartásokhoz került a szociális tűzifa.

Korosa Titanilla

Az önkormányzat gondoskodott a szociális tűzifa házhoz szállításáról. A képen az egyedül élő, nyugdíjas Barabás Viktor (balról) köszönte meg a segítséget Paál István polgármesternek

Fotó: Korosa Titanilla

Paál István polgármester számolt be arról, hogy idén is pályáztak szociális tűzifa beszerzésére, összesen 30 köbméter tüzelőt nyertek el, ebből 20 háztartás részesült szociális rászorultság alapján, elsősorban a három, vagy több gyermeket nevelő családokat, az egyedül élőket részesítették előnyben. Minden háztartás másfél köbméter tüzelőt kapott a téli fűtéshez. A szociális tűzifa kiszállítását az elmúlt héten az önkormányzat intézte, így a fűtési időszak kezdetén már számolhattak vele az érintettek.


Szociális tűzifa és iskolakezdési támogatás

 

Arról is tájékoztatott, hogy a szociális tűzifa mellett iskolakezdési támogatással is segítették a helyi családokat, az általános és középiskolások 10 ezer forintot kaptak egységesen a szociális alapból, a főiskolásokat pedig a Bursa Hungarica pályázati rendszeren keresztül támogatják, itt az önkormányzat 15 ezer forintot ad személyenként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában