Két napig a táncosoké volt a zalaegerszegi sportcsarnok

8 órája

Zala Open és Gála Kupa Egerszegen - fotógalériával

Két napra táncosok vették birtokba a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok parkettjét. Szombaton rendezték meg a XVI. Zala Open táncversenyt, vasárnap pedig a XXV. Gála Kupát.

Mozsár Eszter

A Zala Open Formációs Magyar Bajnokságra ezúttal hazai csapatok érkeztek Fotó: Pezzetta Umberto

Idén nem volt nemzetközi vendége a szombat délutáni Zala Open és Formációs Magyar Bajnokságnak, ám így is szép számmal érkeztek a szombati rendezvényre, ahol a megnyitón a város nevében Bali Zoltán alpolgármester és Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket. A bajnokságot a hagyományokhoz híven a zalaegerszegi Gála Társastáncklub Egyesület rendezte. Az egerszegi táncosainkra azért is büszkék lehetünk, mivel két héttel ezelőtt a Gála TE felnőtt csapata a szerb fővárosban lett Európa-bajnok. A zalaiakat a Magyar Táncsport Szövetség delegálta a belgrádi World Dance Sport Federation (WDSF) Európa-bajnokságra. A Gála TE egy új kategóriában (Choreographic Latin Adult Small Team) nevezett, a produkcióban 

Zala Open
Negyven koreográfiát láthatott szombaton a közönség Fotó: Pezzetta Umberto

Ezt a koreográfiát és ezt az új műfajt is láthatta szombaton a közönség, s mellettük számos hazai csapat produkcióját. 

- Idén a Zala Open-en csupán hazai formációs csapatok versenyeztek a gyermek korosztálytól egészen a felnőttig. Negyven koreográfiát láthatott a közönség, kilenc versenybíró értékelte a számokat – felelte érdeklődésünkre Kuzma Péter, s Gála TE edzője, koreográfusa. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában