Átadták a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének elismeréseit

10 órája

Zalai Prima Díjak: maradandót alkotni az utókor számára - képgaléria

Újításokkal, állófogadással és kulturális fináléval rendezték meg idén mintegy háromszáz vendég részvételévl Zalaegerszegen, a Hevesi Sándor Színházban a VOSZ (Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének) Zala Vármegyei Szervezete gáláját szombaton. Immáron 18. alkalommal adták a Prima Díjakat az arra legérdemesebbeknek, akik a gazdaság, a kultúra, az egészségügy, az oktatás, a sport és tudomány területén maradandót alkottak.

Mozsár Eszter

Zala Prima Díjak gálaestjén a színházban az év vállalkozóit is elismerték: Balogh Ádám, Óvári László, Léránt Attila, Lantos László, Kristóf Attila és Kristóf Beatrix, valamint Kövér Zoltánné Fotó: Pezzetta Umberto

„Akinek tele a zsebe, annak legyen mindig tele a szíve”. A Prima Primissima megálmodójának, Demján Sándornak a hitvallását, emlékezetét és a Prima Díjak történetét idézték meg a gálaest elején. Balogh Ádám, a VOSZ Zala vármegyei elnöke – aki idén az Év üzletembere címet is elnyerte a napokban - beszédében hangsúlyozta: ezúttal rekordszámú támogató, 78 szervezet és cég biztosította a rendezvény létrejöttét. Kiemelte, a zalai VOSZ különösen szorgalmazza a párbeszédet, az egymástól való tanulást, hiszen együtt hatékonyabban működhet nemcsak a gazdaság, hanem szebbé válhat az élet. 

Zalai Prima Díjak
A VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének Területi Prima Díjának nyertesei a díjátadókkal: Balogh Ádám, Ádám Imre (VOSZ elnökhelyettese), Balaicz Zoltán, Ecsedi Erzsébet, dr. Péter József, Lengyák István, Horváth Jácint (Nagykanizsa polgármestere), Krisán László és Vigh László Fotó: Pezzetta Umberto


A gálaesten Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója ugyancsak azt fogalmazta meg, hogy a sikeres vállalkozóknak kötelessége visszaadni a közösségnek a kultúra, sport, tudomány területén. Balaicz Zoltán polgármester az önkormányzat és a vállalkozók közötti előremutató együttműködést idézte fel, majd Vigh László országgyűlési képviselő köszöntötte a jelenlévőket. 

 

Az év vállalkozóit is elismerték

Idén először készítettek a kitüntetett vállalkozókról kisfilmet. 2024-ben a Zala Vármegyei „Év Vállalkozója” díjakat kapta Kövér Zoltánné (Balatoni Tortamanufaktúra Kft., Gyenesdiás), Kristóf Attila és Kristóf Beatrix (Graffit Design Kft., Zalaegerszeg), Lantos László (Lan-Tel-Ker Kft., Lenti), Léránt Attila (Léránt Lakberendezési Kft., Nagykanizsa) és Óvári László (ZALACLEAN Kft., Zalaegerszeg). Ugyancsak a színpadra szólították dr. Baracskai Józsefnét, a Magyar Vöröskereszt Zala Vármegyei Szervezetének vármegyei igazgatóját, aki az év kiemelkedő társadalmi szerepvállalásának díjazottja. 

 

Ők kapták a Zalai Prima Díjakat 

A VOSZ vármegyei szervezete idén negyedszerre vonta be a közönséget, hogy megtalálják azt a tíz jelöltet, akik méltók az ünneplésre. Az elnökség döntése értelmében a kategóriák győztesei: Riersch Zoltán (irodalom), Ecsedi Ersébet (színház- és táncművészet), Németh Miklós (képző- és iparművészet), dr. Péter József (tudomány), Lengyák István (oktatás és köznevelés), Kerner Gábor (építészet), Seres Péter (ismeretterjesztés és média), Illés Fanni (sport), dr. Petánovics Katalin (népművészet és közművelődés) és Guerra Gusztáv (zeneművészet). 

Zalai Prima Díjak
A Zalai Prima Díjak gálaestjén a különdíjasok: Balogh Ádám, Illés Fanni és Seres Péter Fotó: Pezzetta Umberto

2024-ben a VOSZ Zala Vármegyei Szervezetének Területi Prima Díját nyerte: Ecsedi Erzsébet színművész, rendező, Lengyák István nyugalmazott pedagógus és dr. Péter József nyugalmazott fül-orr-gégész főorvos. A közönségdíjas és a Prima Különdíjas is Illés Fanni paralimpikon úszó lett. A Zalai Vállalkozói Klub Különdíját pedig Seres Péter fotóriporternek nyújtották át. 

Az est fináléjaként a Zalaegerszeg Szimfonikus Zenekar filmzenei koncertjét hallhatták a vendégek. 

A tavalyi Zalai Prima Dijakról a cikkünk itt olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában