EU-s Interreg pályázat segítségével valósult meg

2024.05.29. 10:41

Határok nélküli népzenei bemutató a zalaegerszegi Liszt-iskolában - fotógaléria

Ifj. Horváth Károly népzenész irányításával, muravidéki népdal közös éneklésével, örömzenéléssel ért véget a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában az a különleges est, amely a Határok nélküli népzenei bemutató címet viselte.

Arany Horváth Zsuzsa

Somogyi táncokat mutatott be az 5. a

Fotó: Arany Gábor

Az iskolában, korábbi neves tanáraik (Vajda József, Horváth Károly gyűjtő, népzenész) hagyatékát őrizve tradicionálisan szerepel az oktatási-nevelési tantervben a népzenei oktatás, mondta Gyenese Mariann, az iskola énektanára, igazgatóhelyettese a programról szóló beszámolójában. Először került sor szlovéniai vendégekkel, Beltinci város zeneiskoláját képviselő Muravidék Banda részvételével zajló bemutatóra, amelyen közel 150 lisztes diák énekelt és táncolt kedden este. A találkozó a Humán Esély Nonprofit Kft. szervezésében, az európai uniós Interreg pályázat segítségével valósult meg. Előzőleg már járt zalaegerszegi népzenészekből álló küldöttség Szlovéniában, a tervek szerint a kapcsolat bemutatókkal, konferenciákkal, fellépésekkel folytatódik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában