Az idei zalaegerszegi kvártélyházi utolsó színházi előadás után

2024.08.18. 10:00

Átadták a Szidónia-díjat – fotógaléria

Szombaton este a Hair című előadás végén adták át a Szalai Szidónia díj Alapítvány és a Kvártélyház Szabadtéri Színház által alapított Szidónia-díjat, mely elismerés dr. Szittyai Borbála és dr. Szalai Zoltán házaspár 2016-ban 30 évesen elhunyt lányára emlékeztet, akinek a sport mellett a színház is sokat jelentett.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto

Az alapítók célja a zalaegerszegi Kvártélyház azon színészének Szidónia-díj kitüntetésben való részesítése, aki művészi teljesítményével érdemes a kitüntető díjra.

A péntek esti díjátadó már a 9. volt a sorban, ezúttal Bot Gábor nyerte el az elismerést, aki dr. Szittyai Borbálától és Zalaegerszeg alpolgármesterétől, dr. Vadvári Tibortól vehette át a kitüntetést. A zalaegerszegi nyári színházi szezon végén immár hagyományként talál gazdára az igazgató-rendező, Tompa Gábor által alapított Pezsgő-díj, melyet ezúttal négy művész érdemelt ki: Hertelendy Attila, Cseh Richárd, Bíró Kristóf és Foltányi Edina. Mindannyian emlékezetes alakítást nyújtottak az idei új bemutatóként műsoron szereplő Hair című musicalban.

A Kvártélyház Szabadtéri Színház örökös tagjává fogadta Dura Veronika és Támadi Anita színművészt. A díjátadón Tompa Gábor foglalta össze a társulat elmúlt hónapokban végzett  munkáját. A kvártélyházi nyár a Zalai Táncegyüttes Kalotaszeg Zrt. című új produkciójával ér véget augusztus 21-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában