A humor nagymestere távozott

3 órája

Elhunyt John Amos amerikai színész

A nagykanizsai Kurta Lilla művész, grafikus és filmrajongó szomorú, hiszen James Earl Jones, Maggie Smith, Gavin Creel és most 84. életévében John Amos is belépett azon színészek közé, akik elhagyták a földi pályát. Lilla szerint a 2024-es év ebből a szempontból sok szomorúságot hozott a filmművészetnek.

Benedek Bálint

Elment John Amos, a humor nagymestere, aki az Amerikába jöttem című filmből lehetett ismerős a magyar közönségnek

Fotó: Archív

– Cleo McDowell szerepében hódította meg a magyar nézők szívét az Amerikába jöttem című 1988-as filmben Eddie Murphy oldalán, de Amos karrierje már bőven azelőtt megkezdődött – fogalmazott Kurta Lilla. – A humor nagymestereként a legjobb tekinteni rá, olyan ember volt, akinek könnyedén jöttek a poénok és jól adta elő azokat. Bizonyítja ezt az is, hogy filmográfiájának nagy része komédiákkal van tűzdelve. John Amos igazi legenda volt, olyan, akit nem fogunk elfelejteni, és remélhetőleg a következő generációk is még bőven megismerik a munkáját, hiszen az, amit letett az asztalra, nem semmi. Ha csak végignézünk az életén: 110 film és sorozat, egy élet munkája a következő generációknak is. Nyugodj békében, John Amos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában