Lövészet

2017.09.27. 20:13

Egerszegi és a kanizsai versenyzők is dobogósok a lövész OB-n

Folytatódott a sportlövők őszi országos bajnokságainak sorozata. Budapesten ezúttal az 50 méteres puskás számok nemzeti és nemzetközi versenyeit, magyar bajnokságát rendezték.

Kerkai Attila, Kühne László

A dobogó tetején a ZTE SK aranyérmes lövői, mellettük a bronzérmes kanizsai DLG SZLK együttese

A ZTE Sportlövész Klub együttese több érmet is szerzett a minapi vetélkedésen. A nyílt irányzékú kispuska 30 lövéses fekvő versenyszámban első helyezést ért el Varga Gábor, Havasi Ferenc a 6., a versenyzéshez visszatért, korábbi válogatott sportlövő, Balogh Zoltán pedig a 8. helyen zárt. A ZTE SK csapata pedig ezekkel a helyezésekkel megnyerte a csapatversenyt.

 

Ugyanebben a kategóriában (nyílt irányzékú kispuska 30 lövéses) összetett versenyszámban Varga Gábor 4., Balogh Zoltán 5., Havasi Ferenc a 7. helyen végzett egyéniben, csapatban pedig ezüstérmet szereztek.

Az olimpiai versenyszámban a ZTE SK-ból Somogyi Péter a 3x40 lövés (40 lövés térdelve, 40 fekve, 40 állva) összetett versenyszámban 1157 körös alaperedménnyel az alapversenyben 3. helyen végzett. A döntőben egy peches utolsó lövéssel végül a 4. helyen zárt.

A kanizsaiak közül a Nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet Borsos Fannival és Pölöskeiné Hertelendi Erikával képviseltette magát, míg Horváth Szilárd, Szobolics János és Varga Ottó ezúttal a DKG SZLK csapataként nevezett az országos versenyre.

A dobogó tetején a ZTE SK aranyérmes lövői, mellettük a bronzérmes kanizsai DLG SZLK együttese

Az országos bajnokság nemzeti versenyszámok nyílt irányzékú kispuska 30 fekvő kategóriájában Horváth Szilárd 277 körös eredménnyel végül országos bajnoki harmadik helyezést ért el, csakúgy, mint a Horváth-Szobolics-Varga összeállítású csapat, mely szintén harmadik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában