Frissen Zalából

2021.09.05. 20:08

Kényszerű csere a ZTE KK-nál: Knowles helyett Harris

A szombati Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésen legyőzte az első osztályú házigazdát a ZTE KK, mely vasárnap elköszönt egyik légiósától.

Jóna István

Jordan Barnett ontotta a pontot Sopronban Fotó: archív/Jóna I.

Sopron KC-Zalakerámia ZTE KK 66-97 (16-21, 26-29, 15-24, 9-23) Sopron, 200 néző.

SKC: Halász 8/3, Myers 4, Borisov 18/6, Sitku 8/3, Werner 4, Csere: Collins 11/6, Fazekas 7/3, Takács, Csendes 3/3, Schöll 3, Csátaljai. Vezetőedző: Branislav Dzunic

ZTE: Wilson 9, Németh 2, Heron 9, Barnett 34/18, Csuti 4. Csere: Bonifert 13/9, Révész 3, Horti 13, Polster 3/3, Makkos 2, Simó 5/3, Szalay. Vezetőedző: Teo Cizmic. Mindkét oldalon voltak hiányzók (a Zetéből Guyton és Knowles), a belső poszton „lyukas” Sopron utoljára a 15. percben vezetett (34-33). A második félidőben a frissebben játszó ZTE a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt.

Jordan Barnett ontotta a pontot Sopronban Fotó: archív/Jóna I.

Teo Cizmic: „Ez volt az első felkészülési mérkőzésünk elsőosztályú csapat ellen, de messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. A győzelemnek örülök, de támadásban keveset járattuk a labdát, nem mozogtunk és nem paszszoltunk annyit, mint kellett volna. A lepattanókra jobban oda kell figyelni és többet kell beszélnünk védekezésben.”

Tegnap a ZTE KK közleményben tudatta: egy eddig rejtve maradt, veleszületett rendellenesség miatt elköszönt Zane Knowles-tól. A klub új játékost keresett a bahamai óriás helyére, akit azonban visszavárnak, amint sikerül orvosolni a jobb combjának artériáját érintő elváltozást. Este pedig be is jelentették az érkezőt: a 24 éves, 208 centiméter magas amerikai Chris Harris lesz az új fiú az öltözőben. A legutóbb a török II. ligában szerepelt kosaras elvileg hétfőn csatlakozik a Teo Cizmic vezette zalai együtteshez. A ZTE ma 19 órától a PVSK vendégeként játszik felkészülési mérkőzést. A szurkolóknak a belépéshez védettségi igazolvány szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában