A Zalakerámia ZTE KK második félidei játékának köszönheti sikerét

2023.10.17. 19:57

Megvan az első győzelem!

A férfi kosárlabda NB I. A-csoportjában ismét hazai környezetben lépett pályára a Zalakerámia ZTE KK, amely a Kecskemétet fogadta. Az egerszegiek nagyon készültek, hogy a harmadik fordulóban végre győzelmet ünnepelhetnek , amit a második félidei játékukkal el is értek.

Kerkai Attila

Csuti Kornál, a ZTE KK játékosa újabb labdát helyez el a gyűrűben a Kecskemét elleni találkozón Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia ZTE KK - Duna aszfalt DTKH Kecskemét 94-80 (19-25, 25-21, 27-18, 23-16)

Zalaegerszeg, 1000 néző. Jv.: Cziffra, Győrffy, Minár.

Zalakerámia ZTE KK: Csátaljay, Hicks 24/6, Green 2, Lekunas 16/3, Ostojic 10. Csere: Mishula 20/15, Tóth Á. 11, Keller I. 2, Csuti 7/3, Németh Á. 2. Vezetőedző: Lubomir Ruzicka.

Kecskemét: Bogues 27, Sinik 10/6, Kucsera, Ivkovic 2, Karahodzic 8. Csere: Dramicanin 12, Lawrence 13, Tóth B. 5/3, Körmendi. Vezetőedző: Forray Gábor.

Kipontozódott: Ivkovic (33.).

Gyásszünettel kezdődött a találkozó, hiszen a ZTE kosárlabda csapatának egyik, mondhatni "örökös szurkolója" elhunyt. Zsankó Tibor, vagy ahogy mindenki ismerte, "Zsan" ott volt az egerszegiek mindegyik bajnoki címénél - rá emlékeztek néma felállással...

Mindkét oldalon volt hiányzó, a hazaiaknál a fiatal Szalay Domonkos sérült meg az fiatalok mérkőzésén, míg a vendégeknél az együttes rutinos kosarasa, Wittmann Krisztián ült csupán civilben a kispadon. A sokáig sérült Danilo Ostojic viszont azonnal a kezdőben találta magát, jó kezdésben bíztak az egerszegiek, ami meg is lett, csak éppen kecskeméti oldalon... Kellett pár perc, hogy ritmusba kerüljön a ZTE KK, de vezetett az ellenfél (12-19) és csak Mishula, jó pillanatokban célba ért hármasaival tartotta a lépést a házigazda. Továbbra sem volt gördülékeny az egerszegiek játéka, mindig közbejött egy hiba, ami éppen csak annyira akasztotta meg a játékot, hogy ne tudjanak közelebb kerülni az ellenfélhez (22-27). Az ötven százalékos büntetőzés (6/12) sem hajtotta a zalaiak malmára a vizet. Aztán Csuti Kornél vette kézbe a dolgokat, egy hármas után duplát ért el, és máris vezetett csapata (30-29). Remekül játszott a fiatal center, jó megoldásai voltak, innentől pedig már fej-fej mellett haladt a két csapat és csak a történeti hűség kedvéért jegyezzük meg: két ponttal vezetett a szünetben a Kecskemét.

 

A jó kezdés aztán meglett a ZTE KK számára a második félidő elején, hiszen - főleg Mishula pontjaival - ellépett 53-46-ra. Sőt az ukrán újabb hármasával (hatból öt jó kísérlet) 10 pont lett közte (56-46), de persze itt, ezen a ponton a Kecskemét semmit nem adott fel és nem is kellett neki. A ZTE KK védekezése azért sokszor egészen szellősnek bizonyult, úgyhogy ebben a meccsben még bőven benne volt minden. Úgy meg pláne, hogy a KTE visszajött a meccsbe (59-58), aztán jött egy jó hazai széria és megint távoldott a ZTE KK a Kecskeméttől (71-64). Az egerszegiek vezettek, jóval több jó megoldást választottak már, mint a korábbiakban, míg a vendégeknél már csak jobbára Bogues-ben volt benne a pont. A ZTE KK pedig, amikor 82-71-ee ellépett, onnan már belefért egy-egy hiba is, és onnantól már kézben tartotta a találkozót és nyert. A legfontosabb számára ez volt ezen az estén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában