Hazai döntetlenek a női labdarúgó NB II-ben

2024.03.22. 18:40

A két zalai csapat nyeretlen és veretlen is maradt a legutóbbi fordulóban

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 16. fordulójában hazai pályán játszott és döntetlent ért el mindkét zalai csapat.

Zaol.hu

A kép a tavaly októberi megyei rangadón készült: Nagy Bianka (fehér, ZTE) védekezik, Pintér Dóra kapura lő, melyben hazai részről Kiss Emília áll

Fotó: archív/Szekeres Péter

ZTE FC-Airnergy 2-2 (1-1)

Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Bagoly.

ZTE: Kiss – Nagy, Hetyei, Tóth K. (Szegedi),Simon, Hannig, Varga (Tollár), Kopcsándi, Harsányi, Vitusz (Király), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.

Gólszerzők: Nagy, Szegedi, illetve Király, Horváth.

Tabellaszomszédok találkoztak és vendégsiker esetén a fővárosiak megelőzték volna a ZTE-t. A vendégek komolyan is vették ezt a lehetőséget, gyorsan megszerezték a vezetést, miközben a hazaiak előtt is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A házigazdáknak mintegy félóra után sikerült az egyenlítés. A második félidőben ismét az Airnergy szerzett ellőnyt, a vendégek győztesnek látszottak, ám a kék-fehéreknek a hosszabbításban sikerült az újabb egyenlítés.

Két hasonló képességű együttes találkozóján igazságos döntetlen született.

Pergelné Kalamár Andrea: „Küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak játékosaim, nem adták fel, gratulálok nekik!”

FC Nagykanizsa–

Paksi SE 1-1 (0-0)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Molnár-Sáska

FCN: Sebők V. – Molnár R., Gergelics, Németh P. (Fülöp J.), Szollár, Sóstai, Szabó Zs., Nagy-Fáró (Pintér D.), Kaszás, Domján-Köröcz, Gyergyák. Edző: Benedek József.

G.: Sóstai, ill. Horváth M.

A papírforma a hazaiak mellett szólt és az FCN jól is kezdte a találkozót. A zalai játéknak megvolt a ritmusa, a piros-kékek több gólhelyzetet is kidolgoztak, ám ezek kimaradtak. Fordulás után megszületett a hazai vezető gól, ám az ellenfél szinte azonnal válaszolni tudott. A lefújásig nem változott a játék képe: a Kanizsa mindent egy lapra feltéve rohamozott a győzelemért, ám újabb gólt sajnos nem sikerült szereznie.

Benedek József: „Azt gondolom, a második félidőre kiismerhetőek lettek támadásaink, igy azok jó részt hatástalanok maradtak. A mentalitással nem volt baj, a befejezéseknél viszont javítanunk kell a koncentráción. Összességében rendben voltunk, de ehhez az eredmény az ma hiányzott.”

A hétvégi fordulóban mindkét csapatunk pihenni fog, majd március 30-án a Kelen SC látogat Nagykanizsára, míg a ZTE a sereghejtó Martonvásár vendége lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában