Ifjú birkózók remek sikerei

2024.05.29. 09:58

Birkózás: Két bajnoki cím Egerszegre

Sorra rendezik meg a birkózóknál az országos bajnokságokat a különböző korcsoportokban. Püspökladányban az U10 és U11-es korosztályok képviselői találkoztak és jutott az aranyakból a Zalaegerszegi Birkózó SE képviselőinek is.

Kerkai Attila

A kép jobb szélén a tófeji fiatalok edzőjükkel, Szanati Józseffel, míg balról az egerszegi birkózók Gerencsér Zoltán edzővel Fotó: ZH

Püspökladányban 250 indulót regisztráltak a fiatalok erőpróbájára. Az U 10-es korosztályban a 35 kg-os súlycsoportjában Gerencsér Levente(ZBSE ) egy mérkőzését technikai tussal, három másikat tussal megnyerve magyar bajnoki címet szerzett. A 46 kg-os súlycsoportban Pataki Botond (ZBSE) három mérkőzést nyert meg tussal, ami szintén aranyérmes teljesítmény volt. A 23 kg-osoknál a Kerámia SE Tófej indulója, Jenei Milán jó versenyzéssel ezüstérmet szerzett, míg a 32 kg-ban Pete Ignác (ZBSE ) ötödik lett.

Az U11-es korosztályban újabb zalai érem született, hiszen a 26 kg-ban Jordán Zsolt (Tófej) harmadikként zárt, a 38 kg-os súlycsoportjában pedig Németh Zsolt (ZBSE) az 5. helyen végzett.

Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán (ZBSE), Szanati József (Tófej). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában