A kanizsai kajakos most is kiváló formát mutatott

2024.05.11. 16:04

Kurucz Levente és Opavszky Márk párosa negyedik a szegedi világkupán!

Folytatódott Szegeden az ICF Gyorsasági Világkupa és Para Kajak-Kenu Világbajnokság, ahol a K-2 500 méteres olimpiai számban az A-döntőbe volt érdekelt a Kurucz Levente (Plastex Kaniuzsai Kajak-kenu Klub) és Opavszky Márt (MTK) párosa. A fiatal duó most is a legjobb magyar egységnek bizonyult ezen a távon és lett 4. helyezett.

Kerkai Attila

Kurucz levente (balról) és Opavszky Márk szegeden is a legjobb magyar egységnek bizonyult a kajak kettes 500 méteres számban

Fotó: Magyar Kajak-kenu Szövetség

Kurucz Leventéék tíz napja, a szolnoki válogatón is az első helyet szerezték meg, Szegeden pedig két futamgyőzelemmel kerültek be a legjobb kilenc közé.  A szombat délutáni döntőben is a tavaly magyar bajnok Kurucz-Opavszky páros teljesített jobban, akik sokáig harcban volt a dobogóért, végül egy hajszállal lemaradva a dobogóról a negyedik helyen haladtak át a célvonalon. A másik magyar egység, a Nádas Bence, Tótka Sándor páros folyamatosan szakadt le, végül kilencedikek lett. 

A múlt heti,  szolnoki győzelmük után a kanizsaiak kiválósága, Kurucz Levente így nyilatkozott lapunknak: "Most az van, hogy indulhatunk a jövő hét végi szegedi világkupán kettesben és kajak négyesben is. Jól kell szerepelni, hogy legyen még jövője az olimpiai indulásnak. Az első válogatót megnyertük kajak kettesben, de a munka még csak most kezdődik. A világkupán még erősebb ellenfelek következnek, erre készülünk most, hogy Szegeden is sikerüljön jól szerepelnünk." 

Nos,  az a bizonyos jó szereplés összejött Szegeden, s mi is kíváncsian várjuk a folytatást...  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában