Csalódás keltő a helyezés

2024.06.26. 19:00

A férfi tekések számára nem sikerült a szezon, de ez már a múlt

Hosszú idő után szorult le a dobogóról a tekézők Szuperligájában a ZTK FMVas férfi együttese, így a megszerzett negyedik helyezése mindenképpen várakozás alatti szereplést takar.

Bedő István

Nemes Attila a világbajnokságon is képviselte a magyar és a zalai színeket

Fotó: Szekeres Péter

– Nehezen magyarázható a negyedik helyezés részünkről – kezdte értékelését Fehér László edző. – A gyenge szereplésnek több oka van. Évek óta három csapat, a Szeged, a Répcelak és mi küzdöttünk az  érmes helyezésekért. Az idei szezonra a jó anyagi körülmények közé került, az átigazolási szezon során jól erősítő Kaposvár is bekerült ebbe a körbe. A vártnál gyengébb szereplésbe közrejátszott az is, hogy az év során kevesen voltunk, mindössze hét felnőtt játékos állt rendelkezésemre. A kis létszám a játékosoknál elégedettséget szült, mondván, úgyis kevesen vagyunk, úgyhogy játszani fogok. A másik ok a sérülések és betegségek. Ezek is nagyban hozzájárultak a gyenge szerepléshez.

A felsorolt tényezők mellett a mérkőzéseken, főleg a rangadókon, becsúszott egy-egy gyengébb teljesítmény, amit a többiek nem tudtak kompenzálni. A bajnokság erősödött, a mezőnyből kiemelkedett az említett négy együttes, a többi csapat tisztes távolságból követte őket. Nem sikerült az erősítés sem a ZTK FMVas-nál. A riválisok bővebb kerettel rendelkeztek, igazolni tudtak jó képességű játékosokat. Nagy problémát jelentett, hogy a rangadókon a Szeged, a Kaposvár, a Répcelak ellen nagyon gyengén szerepeltek a zalaiak. A hat mérkőzésből mindössze egyet, a Szeged ellenit nyerték meg, aminek már nem volt tétje. Főleg a rangadókon való gyenge szereplés járult hozzá, hogy a negyedik helyen végzett a csapat.

–  A gyenge bajnoki szereplésre gyógyírt jelentett a nemzetközi kupaszereplésünk- folytatta Fehér László. –  Ilyenkor a csapat több napon át együtt van, mentálisan is jobban tudunk készülni a mérkőzésekre, jobban odafigyelünk egymásra. Egyfajta mini edzőtáborként is felfogható egy ilyen  kupaszereplés. A bajnoki mérkőzésekhez képest más a miliője is a nemzetközi találkozóknak, és az itt megszerzett ezüstérmünk jónak mondható. Sajnos a bajnoki gyengélkedésünk miatt az új idényben nem indulhatunk a nemzetközi kupában, legfeljebb akkor, ha az előttünk lévő csapatok közül valaki visszalép, de erre kevés az esély.

A csapatbajnokság után az egyéni országos bajnokságot rendezték meg. A ZTK-FMVas csapatából Horváth Zoltán klasszikus egyéniben és összetettben is ezüstérmet szerzett. Nemes Attila sprintben a második helyen zárt.

Fehér László, aki a magyar felnőtt férfi válogatott szövetségi kapitánya is, a Csehországban megrendezett egyéni világbajnokságra utazó magyar csapatot vezette. A keretben a zalaiak közül Nemes Attila kapott helyet. A  ZTK FMVas versenyzője a klasszikus egyéni számban a legjobb 16 közé bejutott, 665 fát ütött. A kieséses rendszerben viszont már búcsúzott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában