Vasárnapi útlezárások

2024.06.26. 08:00

Megtelik a Gébárti-tó és környéke triatlonistákkal

Ismét nagyszabású versenyt rendez a Zalaegerszegi Triatlon Klub a Gébárti-tónál és környékén. A vasárnap sorra kerülő Zalatriatlon Sprint Elit Országos Bajnokság, valamint utánpótlás-ranglista és amatőr kupaverseny több útlezárással is jár majd a környéken.

Kerkai Attila

A Zalatriatlon tavalyelőtti viadalán halad a mezőny a kijelölt kerékpáros pályán. Ebben a tekintetben nagy lesz a forgalom vasárnap is a Gébárti-tónál és környékén

Fotó: ZH/archív

A Zalaegerszegi Triatlon Klub néhány éve, hogy elhatározta, minden évben egy-egy nagyobb volumenű  viadallal  kapcsolódik be a hazai versenyévadba, és ez így lesz az idén is.  Vasárnap rendezik meg a Zalatriatlon Sprint Elit Országos Bajnokság futamát, emellett utánpótlás-ranglista versenyek is lesznek. A viadal központja a Gébárti-tó déli oldalán a Kézművesek Háza és környéke lesz, viszont a futamok miatt számos útlezárással találkozhatnak az arra közlekedők és persze a versenyre kilátogató érdeklődők is. 

Június 30-án vasárnap 10 órától körülbelül 16 óráig négy idősávban teljes útzár lesz az alábbi szakaszokon: Gébárti út, Ilosvai út, Ságodi elkerülő út, Fuvar utca. Az Aquacity megközelítését részben befolyásolják a délelőtti  utánpótlásfutamok, ezek esetében a Gébárti utat és a ságodi elkerülőt lezárják, de csak a Termál utcai lakópark torkolatáig. Ez azt jelenti, hogy a Ságodi út felől a megközelítés zavartalan marad, az Andráshida felől érkezőknek viszont kerülni kell. Az utánpótlás-futamok miatti lezárások időtartama: a 10.00-10.30, valamint a 11.00-11.30 és a 12.00-12.40 közötti idősáv. 

Ennél  hosszabb időre, illetve huzamosabban a 14.30-kor rajtoló felnőtt sprint futam ideje alatt kell számítani a teljes útzárra. Ez a ságodi elkerülőn egészen a Fuvar utcáig halad, tehát a ságodi kereszteződést le kell zárni 14.30  és 16.30 között. 

Természetesen lesz rendőri irányítás is a fontosabb csomópontoknál,  és rugalmasan kezelik majd a lezárást,  például az utolsó versenyző elhaladása után egyből oldják az útzárat, akár jóval korábban is, mint az előre jelzett időpontok. Illetve, amikor éppen nem érkezik kerékpáros, továbbra is megközelíthető marad az Aquacity és Ságod. A Ságodba és az Aquacitybe igyekvőknek rendőri irányítás mellett a ságodi csomópontban az átjutás lehetséges. 

Ami még lényeges, hogy a verseny futószámának útvonala a tó körül vezet, a hidakon át. Az utat  nem lehet lezárni, így az arra kirándulók, vagy sétálni vágyók  vasárnap 12.00-16.20 között  versenyzőkkel találkozhatnak, a szervezők kérik ezt figyelembe venni. 

Maga a verseny több távon zajlik, a  felnőtt nevezők a sprint távra készülhetnek (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás), az országos utánpótlás ranglistaverseny sorozatban az újonc, gyermek, serdülő, ifi és junior korosztály szerezhet értékes pontokat. Idén is lesz ingyenes Aquakid futam, ahol a legkisebbek 50 méter úszás után 300 métert futnak a célig, és ott érmet kapnak.

Az előnevezés június 25. éjfélig tart, a felnőttek a helyszínen is nevezhetnek. Az eddigi előnevezések  alapján már több mint ötszázan neveztek és köztük van az egyik legjobb magyar triatlonista, a párizsi olimpián is induló Lehmann Csongor is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában