A Pákai VMSE a Nyugati csoport bajnoka lett

2024.07.11. 13:08

A rivális csapatok előre megjósolták a sikerüket

A zalai település labdarúgó csapata 21 év után ünnepelt ismét bajnoki címet, hiszen legutóbb 2003-ban nyert aranyérmet a Pákai VMSE a megyei III. osztályban. A Zala vármegyei III. osztály Nyugati csoportjában a pákaiaik hétpontos előnnyel zártak a Becsvölgye előtt, és már három fordulóval a zárás előtt eldőlt az aranyérem sorsa.

Kerkai Attila

A Pákai VMSE bajnokcsapata, amely a Zala vármegyei III. osztály Nyugati csoportjában lett aranyérmes

Fotó: Pákai VMSE

A bajnoki címre már régóta vágytak a pákaiak, hiszen utoljára a 2002-2003-as  bajnoki sorozatban lett pákai együttes első  a III. osztályban. A csapat  közben hullámokon jutott túl,  volt a másodosztály tagja, de volt, hogy szüneteltette a tevékenységét. Ám, ez már a múlt. A jelen, hogy a Szabó Dániel  játékos-edző vezette csapat  újra bajnok lett, méghozzá úgy, hogy esélyesként tekintettek rá a nyugati csoportban, amit a szakvezető is megerősített, amikor vele beszélgettünk a bajnoki címről, és persze egy kicsit már a jövőről is.

– A szezon elején voltak már olyan hangok a többi csapat részéről, hogy ennek a bajnokságnak a Páka az esélyese  – kezdte ezzel a 31 esztendős szakvezető, aki 2022. tavasza óta áll a csapat  élén mint játékos-edző. – Én nem feltétlenül gondoltam így, s nem  is nagyon beszélgettünk erről. Ami tény, hogy tavaly nyáron  két jó igazolásunk volt, velük együtt pedig tényleg  jó csapat lettünk.  Sokat jelentett szerintem az is, hogy a heti két edzésen megfelelő volt az edzéslátogatottság, ennek is volt köszönhető, hogy  bajnokok lettünk. Folyamatosan jó  volt a hangulat úgy az öltözőben, mint azon kívül, hiszen  egy jó társaság jött össze. 

A szakvezető elmondta,  az együttes keretének nyolcvan százaléka pákai, vagy pákai kötődésű,  ahogy fogalmazott, ő  maga a legtávolabbi tagja a csapatnak, hiszen Csesztregről jár át. Felelevenítve a legutóbbi pontvadászat eseményeit, azért a bajnokság felénél már lehetett tudni – ahogy az elején is "rebesgették"... – , hogy a Pákai VMSE  a legfőbb esélyese a bajnoki címnek. 

– Vezettünk öt ponttal az őszi idény végén és a tavaszi szezon felénél már én is úgy gondoltam, hogy ezt a bajnokságot inkább csak mi veszíthetjük már el... - vallotta be Szabó Dániel. – Igaz, ezt nem hangoztattuk, hiszen nem szerettük volna, ha bárki kiénekli a szánkból a sajtot. A Tormafölde elleni hazai, majd a Szécsisziget elleni idegenbeli győzelem után viszont már tényleg, szinte borítékolható volt az elsőségünk.

A Páka  nem lép feljebb a II. osztályba, amit megtehetne bajnokként. A háttérben hasonló okok állnak, mint sok más falusi csapat esetében:  a kisebb települések nem tudják teljesíteni a magasabb osztály feltételeit, elsősorban  a kötelezően előírt  számú utánpótlás-együttes indítását. 

– Az ambíció meglenne, hogy kipróbáljuk magunkat mondjuk a másodosztályban, de nem lenne elegendő  számú tartalékcsapatunk, nem tudjuk ugyanis az előírt számú együttest kiállítani – mondta el erről az edző. – Viszont bízom benne, hogy ezek a fiúk még át akarják élni azt az érzést, amit egy bajnoki aranyérem öröme adhat. Motiváltak akarunk maradni a jövőben is, jelen állás szerint nagy változás nem várható a keretben. Felém mindössze ketten jelezték, hogy sérülés, illetve az életkoruk miatt a következő szezonban már nem tudják vállalni a játékot. Igazolni is csak annyit akarunk, ami szükséges. Az egyesület vezetésével  mondhatni, hogy baráti a viszony, sokat köszönhetünk a falunak, az önkormányzatnak és a támogatóknak. Ez a siker az övék is. Ezenkívül szeretném kiemelni a szurkolóinkat,  és megköszönni nekik a biztatást. Sokszor idegenben is mi voltunk többségben, ami sokat jelentett a csapatnak. Megígérni persze nem tudom az újabb bajnoki címet, de mindent megteszünk érte. A célunk egyértelműen az első három helyezés lesz a következő szezonban is.  

  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában