A főpróbán már többet akar mutatni a ZTE FC

2024.07.19. 14:37

A Zete Fieszta következik, szombaton a Sibenik érkezik

Márton Gábor szerint a ZTE FC számára fontos lesz az eredményesség is a szombaton rendezendő „Zete Fieszta” keretében sorra kerülő NK Sibenik elleni felkészülési találkozón, ami egyben főpróbának is számít a jövő pénteki, MTK elleni első bajnokira.

Kerkai Attila

A kék mezes ZTE FC most hazai közönság előtt is pályára lép a felkészülés során, ami főpróba is lesz a bajnokság előtt

Fotó: Szekeres Péter

Ismét „Zete Fieszta”, vagyis közeleg a bajnoki rajt, hiszen az eseményt a ZTE FC mindig úgy időzíti, hogy egy héttel az aktuális nyitány előttre essék. Az elmúlt két évben olyan sztárklub is volt a vendég, mint az olasz AC Milan, tavaly pedig a BL-induló német Union Berlin. Noha az idén is szerettek volna sztárcsapatot a ZTE Arénába hozni, de részben az Eb miatt most nehezebb dolguk volt. Viszont így is élvonalbeli ellenfele lesz Márton Gábor csapatának, hiszen a horvát első ligába most visszajutott HNK Sibenik érkezik.

A Zete Fieszta programja már kora délután elkezdődik, hiszen 14 órától a ZTE FC női csapta játszik a Sopronnal később utánpótlás csapatok játszanak. A ZTE Arénában 17 órakor az NB I.-es csapat tagjait mutatják be, majd a fő mérkőzés 18 órakor kezdődik. A ZTE Aréna előtt kialakított Fanzone-ban pedig a fieszta egész ideje alatt érdekes játékokkal várják a szurkolókat. Fontos megjegyezni még, hogy az eseményre a belépés ingyenes, és a szurkolók kényelmét szolgálja az a hat ivókút is, amit most állítottak szolgálatba, melyeknél friss ivóvíz áll majd ingyenesen a drukkerek rendelkezésére.

Ám, a fő attrakció a ZTE FC és a horvát Sibenik összecsapása lesz 18 órától. A ZTE FC a múlt héten még meccsdömpingben volt, hiszen edzőtáborozása alatt volt, hogy egy nap kétszer is pályára lépett. Márton Gábor vezetőedzőt arra kértük a főpróba előtt, hogy mondja el, milyen reményekkel várják a szombati meccset és a mi az elsődleges céljuk ezen a napon.

–  Igen, ez lesz az utolsó felkészülési mérkőzésünk a bajnoki rajt előtt és előtérbe kerül az eredményesség –  erősítette meg a kék-fehérek szakvezetője. –  A felkészülés alatt nem nyertünk meg túl sok meccset, de a csapat már egészen biztosan frissebb lesz, mint az előzőekben volt, amikor még nagy terhelést kaptak a játékosok. Ezen a héten már a bajnoki ritmus szerint edzettünk és biztosan többet fogunk mutatni, mint előtte, amikor még munkából játszottuk az edzőmeccseket. Mindenképpen előrelépést várok, hogy a helyzeteinket végre jobb százalékban használjuk majd ki. A játékkal előtte sem volt baj, hiszen helyzeteket dolgoztunk ki, és stabilak voltunk. Azt is szeretném látni, hogy miként reagál a csapat egy olyan együttes ellen, melyet nem ismer, s ebben a helyzetben miként tudjuk érvényesíteni az akaratunkat, mert ez a célunk.

Ahogy korábban is írtuk, a keret még nem végleges, hiszen folyamatosan keresik az erősítés lehetőségét a klubnál. Volt olyan elképzelés is, hogy esetleg Gruber Zsombor újra visszatér kölcsönbe, azonban az FTC kijelölte a BL-selejtezőkre a keretét és ebben Gruber is szerepel, aki így nem fog csatlakozni a ZTE-hez.

 Csatlakozott viszont a francia Yohan Croizet, aki visszatért és egy plusz egy éves megállapodást kötött a klubbal. Vele kapcsolatban is rákérdeztünk Márton Gábornál, hogy három nappal a visszatérés után számol-e a szombati meccsen a francia középpályással.

–  Külön munkát végzett a játékos eddig, hiszen egyedül edzett, miután nem látogatta az Újpest edzéseit, ami nem ugyanaz, mint amikor valaki csapattal edz. Azt gondolom, hogy Croizet valamennyit biztosan játszani fog szombaton, de fokozatosan kell őt visszaépíteni a csapatba –  árulta el erről a szakvezető.

Az elmúlt szezon hajrájában csípőműtéten átesett Csóka Dániel rehabilitációja jól alakul, de még nem bevethető a védő, aki szintén nem végez még csapatedzéseket. A visszatérése szeptemberre várható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában