Restart Fesztivál 2024

2024.07.23. 18:00

Az eső közbeszólt, de a vasárnapi jó idő megmentette az eseményt...

Az idei Restart Fesztivál némileg rendhagyóra sikerült a zalai megyeszékhelyen, amiben egyértelműen a szombati esős időjárás a ludas, azonban szinte valamennyi tervezett eseményt meg tudták rendezni, ha másként nem, akkor átütemezték vasárnapra, amikor már kedvezőbb volt az időjárás.

Kerkai Attila

A Restart Fesztivál egyik fő versenye a bajnoki kerékpárfutam volt, ami sok érdeklődőt is vonzott

Fotó: Szekeres Péter

2017-ben indult útjára a Restart Fesztivál, ami  egyértelműen egy sportfesztivál,  középpontba helyezve a testmozgást, a testedzést mindenki számára. A 2024-es  Restart Fesztivál központja az Alsóerdei  Sport- és Élménypark volt, ide összpontosultak a főbb események, így az MTB országos bajnokság is, amiről már beszámoltunk, ez is része volt az eseménysorozatnak. 

Szombaton elkelt a ring felett a ponyva, így az ökölvívók is bemutatkozhattak
Fotó: Szekeres Péter

A szombaton viszont az egész napos  esőzés részben átírta a programot, így például a kosárlabda-tornát is vasárnapra tették át a szervezők, azokat az eseményeket pedig, melyeket nem lehetett  a szabadban megtartani,  terembe vitték, így a nagyon vár Rubint Réka vezette aerobic órát is. Szabó Zoltán,  a Restart sportigazgatója két eseményt említett, melyet  szeptemberre  tettek át. Ahogy említette, a Korlátok nélkül elnevezésű programjukat, amit mozgáskorlátozottak számára hirdettek meg, az érintettek kérésére is helyezték át egy későbbi időpontra, továbbá a funkcionális crossfit verseny is  szeptemberben kerül megrendezésre, a sportigazgató szerint egy nagyszabású viadal keretében. 

A vasárnapi jó idő sokat segített, hogy a programokon ötszázan megforduljanak, ami nyilván alacsonyabb szám a reméltnél, de így is elérte célját a rendezvény. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában