Siófoki győzelemmel kezdett a Nagykanizsa

2024.07.28. 21:06

Rangadónak számító meccset nyertek meg a dél-zalaiak a labdarúgó NB III nyitányán

A labdarúgó NB III Délnyugati csoportjának első fordulójában, vasárnap este Siófokon lépett pályára az FC Nagykanizsa. A két a nyáron jelentősen átalakult csapat találkozóját összességében biztosan nyerték meg a vendégek.

Varga Andor

Kék szerelésben Kondor Kristóf egy tavaszi meccsen - óriási góllal nyitotta az új szezont

Fotó: archív/Szakony Attila

BSC Siófok - FC Nagykanizsa 0-2 (0-1)

Siófok, 400 néző. Jv.: Kovács G.

FCN: Verpecz - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Terbe - Godzsajev - Vukk, Kondor (Török, 55.), Szökrönyös, Lőrincz (János, 83.) - Gránicz (László, 55.). Edző: Gabala Krisztián.

Gólszerzők: Kondor (7.), Török (95.).

Többszörösen különleges meccs volt a tegnap esti. Részint a tavaly még NB II-es házigazda több mint 40 év után került ismét a magyar labdarúgás harmadik vonalába, míg a zalaiak számára kivételes eseményt jelenthetett a villanyfényes találkozó. Ráadásul a két csapat váratóan a csoport élmezőnyéhez tartozik majd, így összecsapásuk rangadónak is volt nevezhető.

A 7. perc elején pedig a zalai csapatból Kondor saját ínyencséggel járult hozzá az estéhez: jobbról mintegy 23 méterről bombázott a léc alá, 0-1. Hatalmas gól volt, de valami köze azért a hazai kapusnak is volt hozzá. Kondor egy erőteljes fejessel is jelentkezett még, majd a 19. percben óriási zalai helyzet maradt ki: Ekker ugratta ki Lőrinczet, aki jó átvétellel került ziccerbe, de csak az oldalhálót találta el. A Siófok eleinte többet birtokolta a labdát, de a félidő derekától már ebben is a Kanizsa volt a jobb, a zalaiak fürgébbek és elszántabbak voltak, rendre gyorsan visszaszerezték a labdát. A szünet előtti utolsó negyedórában a vendégek némileg visszaálltak és próbáltak kontrázni: két formás akciójuk közül az egyik lesen, a másik pontatlan passzal végződött.

A siófoki kapura lövés nélkül eltelt első félidő után az 51. percben szöglet után egy hazai fejes majdnem eltalálta Verpecz kapuját. Felpörgött a hazai csapat, rendre vezette a veszélyes akciókat, míg a vendégek belekényelmesedtek kissé a vezetésbe. Az 57. percben Nimsz került ziccerbe, de gyámoltalan lövését Verpecz fogta. A vendégek edzője cserékkel segítette elő a sorok rendezését és jó darabig ismét eseménytelenné vált a meccs. A 73. percben ismét Verpecznek kellett résen lennie, aztán a 87. percben még Godzsajev mentett nagyot, míg a hajrában az egyre inkább kinyíló hazaiak ellen a Nagykanizsa előtt adódott több gólszerzési alalom. Az utolsó végén pedig Török beállította a végeredményt.

További eredmények: PMFC - Dunaföldvár 8-0, FTC II. - Gárdony 1-1, Dunaharaszti - Iváncsa 0-4, Főnix - Bonyhád 3-4, PTE-PEAC - Szekszárd 1-2, Majos - Kaposvár 1-1. A Paks II. - MTK II. meccset augusztus 3-ra halasztották.

Gabala Krisztián: "Szervezett csapat ellen megérdemelt győzelmet arattunk. Az első félidő nagyon jó volt, akkor lezárhattuk volna a találkozót, de kimaradt két-három helyzet. A második félidő nehézzé vált, mert nem vagyunk még olyan állapotban, hogy az ilyen meccseket simán lehozzuk. Nagy sikernek tartom, amit elértünk, mert innen nem sok csapat távozik majd három ponttal."

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában