Kimaradtak a zalai helyeztek

2024.07.10. 19:04

Vereség a második mérkőzésen is

Szerdán késő délután újabb mérkőzés várt a Szlovéniában edzőtáborozó ZTE FC NB I.-es labdarúgó csapatára. A csapat - amely a keret azon játékosaiból állt, akik délelőtt pihentek - Maribor mellett mérkőzött meg a horvát élvonal legutóbbi ötödik helyezettjével, az NK Lokomotiva Zagrebbel.

Kerkai Attila

Szendrei Norbert (jobbról), a ZTE FC csapatkapitánya ezúttal is a védelem közepén szerepelt Fotó: Szekeres Péter

Ha kihagynánk a Lokomotiva szót az ellenfél nevéből, talán azt hihetnék sokan, hogy a ZTE FC 2002-es Bajnokok Ligája-ellenfele volt a szerdai rivális, de nem... Az NK Zagreb nem ugyanaz az együttes, amely ma a horvát negyedik ligában szerepel, ellenben az 1914-ben alapított "Vasutasok"  az alacsonyabb osztályokban való szereplés után 2009-től folyamatosan a horvát élvonal tagjai. Egyszer volt ezüstérmes, összességében stabil élvonalbeli együttes, amely az elmúlt 15 esztendőben gyakorlatilag a  középmezőny tagja. 
A találkozót végül nem Mariborban, hanem attól nagyjából húsz kilométerre, nagyon szép környezetben rendezték meg. A hőség ugyanúgy nem tágított itt sem, mint néhány órával korábban Lendván, amikor az egerszegiek keretének másik fele a szlovén 2. Ligás NK Bistricával mérkőzött meg. Márton Gábor vezetőedző a horvátok ellen egy erősebb összeállítású csapatot vezényelt pályára, de eleve az ellenfél is minőségibb együttes volt. A találkozó első félidejében a horvát csapat szerzett vezetést egy beadás után. Az egerszegieknek is voltak helyzeteik, de semmi sem jött be nekik, aztán a második félidőben egy előreívelés után labdát szerzett a zágrábi csapat,  és egy félpályás ívelés után megszerezték a második találatukat is. 
A ZTE FC csere nélkül játszotta le ezt a találkozóját, összességében nem játszott rosszul, de a befejezéseknél hadilábon állt a szerencsével. A látottak alapján több volt ebben a mérkőzésben. 

NK Lokomotiva Zagreb - ZTE FC  2-0 (1-0) 

ZTE FC: Gundel-Takács  - Várkonyi, Szendrei, Evangelou, Medgyes - Mim, Sankovics, Kiss B. - Dénes, Spoljaric, Sajbán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában