Fegyelem, kitartás és tisztelet…

2024.08.27. 16:30

A Shinkyokushin Karate Világszervezet elnöke Keszthelyen tartott szemináriumot

Kenji Midori, a Shinkyokushin Karate Világszervezet elnöke tartott kétnapos szemináriumot Keszthelyen. A program japán vezetői Hévízen szálltak meg, ismerkedve a várossal is.

Péter B. Árpád

Tovább kell vinni a hagyományt. Képünkön (b-j) Naszádos Péter, Kenji Midori és dr. Tóth Gergely

Fotó: Mészáros Annarózsa

Kilenc országból több mint ötszáz résztvevő érkezett, s a szervezők közlése szerint: világszinten mérve is ez a sportág egyik legnagyobb és legfontosabb eseménye idén. Dr. Zsuga János, a Magyar Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke arról beszélt, a szeminárium alkalmat teremtett arra, hogy „a fiatalok figyelmét a harcművészetekre jellemző fegyelem, kitartás és tisztelet felé fordítsa”.

Múlt vasárnap szabadtéri vacsorát rendeztek a Pethe Ferenc Kollégium mögötti területen, amelyen részt vett Naszádos Péter, Hévíz és dr. Tóth Gergely, Keszthely októberben hivatalba lépő polgármestere is. A fürdőváros leendő első embere emlékeztetett: a hagyomány nem a hamu őrzését, hanem a láng továbbadását jelenti.

– Az olyan sportágak, mint a karate is, nemessé teszik az embert, éppen ezért minél többeknek kell hasonló mozgásformát űznie, megtalálva azt a hagyományt, amit örökbe kaptak és továbbvisznek. Megtiszteltetés nemcsak a térségnek, hanem az egész országnak, hogy a világszervezet vezetői eljöttek hozzánk – emelte ki beszédében Naszádos Péter.

Dr. Tóth Gergely azt mondta, a sport fontos Keszthely számára, s e téren is szeretnék elnyerni a Balaton fővárosa címet, az amatőr sportokra koncentrálva.

– Az mindig egy kooperatív játék, amelyben mindenki nyer – ellentétben a versenysporttal. Ha együtt kocogunk vagy küzdünk, az a legfontosabb cél, hogy a résztvevők épüljenek, s ez a tábor is remek példa erre. Remélem, aki most itt van, jól érzi magát, és később visszatér hozzánk – fogalmazott Keszthely októberben hivatalba lépő polgármestere.

A kétnapos szeminárium résztvevői idejük nagy részét kőkemény edzéseken töltötték, de azért volt idejük, lehetőségük felfedezni a Nyugat-Balaton varázslatos világát is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában