Megérkeztek az új fiúk is Egerszegre...

2024.08.10. 21:43

A ZTE FC megtalálta a szombat esti nyerő párost! (frissítve nyilatkozatokkal)

Elérkezett a labdarúgó NB I. 3. fordulója és Egerszegen már nagyon vágytak egy győzelemre. A ZTE FC két vereség után fogadta a Paksot

Kerkai Attila

A ZTE FC szombat esti nyerő párosa, Németh Dániel és Mim Gergely Fotó: Szekeres Péter

ZTE FC - Paksi FC 3-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 2379 néző. Jv.: Pintér (Tóth II., Szécsényi). 

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Safronov, Várkonyi, Medgyes, Mim - Bakti (Németh D., 5.), Sankovic, Kiss B. - Sajbán, Dénes Cs. (Csóka, Do., 83.).  Vezetőedző: Márton Gábor. 

Paks: Simon B. - Kovács K., Vas, Kinyik, Lenzsér, Silye  (Ötvös, 75.) - Gyurkits (Haraszti, 56.), Vécsei (Windecker, 46.), Zimonyi (Szabó B., 46.), Balogh B. - Tóth B. (Böde, 56.) Vezetőedző: Bognár György. 

Gólszerzők: Bakti (21.), Mim (63.), Németh D. (68.), illetve Ötvös (83.)

Sárga lap: Bakti (50.), illetve Gyurkits (51.), Haraszti (78.), Kinyik (81.). 

Bakti Balázs lőtte a ZTE FC első gólját, ami nagyon kellett Fotó: Szekeres Péter 

Két veresé után fogadta  tehát a ZTE FC az eddig veretlen Paksot  szombaton este. Bognár György  együttesének mintegy köztes "megálló" volt az egerszegi stadion a montenegrói Mornar elleni Konferencialiga-párharcában. Az első meccset szerdán  hazai pályán hozta a Paks 3-0-ra, kedden lesz a visszavágó. 

A ZTE FC és a Paks is három belső védővel kezdett, a zalaiaknál Szendrei és a Mim  volt az a két játékos, akik a széleken is még biztosítottak, de nekik ugyebár a támadásokban is aktívan  szerepet kellett vállalniuk. Mindjárt a mérkőzés elején előbb a Paks kapuja előtt alakult ki veszélyes helyzet, majd szinte az ellentámadásból Gundel-Takácsnak kellett jó ütemben hárítania. Az, hogy a Paks szervezett csapat az is bizonyította, hogy  játsszon bármilyen öszeállításban, stabilan hozza azt, amit játszani akar. A ZTE FC viszont többet kellett, hogy kockáztasson, főleg amiatt, mert még nem volt pontja. A 20. percben egy eladott  labda után a volt zetés Zimonyi Dávid került helyzetbe, de Várkonyi a lehető legjobb ütemben szúrt oda és pöckölte el a labdát a gólhelyzetbe került támadó elől. Aztán jött a 21. perc és Dénes Csanád Vilmos, a ZTE egyik új nyári szerzeménye a lehető legjobb megoldást választotta, hogy a kezdőkörből magasan ível a védelem mögé, ahová indult a másik nyári igazolás, Bakti Balázs, aki jobbról indulva végül 12 méterről helyezett a hosszú sarokba, 1-0.  "Megérkeztek" tehát az új fiúk Egerszegre... Mondjuk, játszaniuk is kellett, hiszen  akadtak hiányzók, így Stefanos Evangelou, Csonka András és Csóka Dániel is még hetek múlva lesz bevethető,  és most már Yohan Croizet is a lelátón sántikált csak... A francia  középpályás láthatóan friss sérülést szenvedhetett, legalábbis a mozgásából ez volt kivehető. És nem nézett ki jól, tegyük hozzá. A pályán közben kissé "csendesebb" időszak következett, a fiatal Dénes egy-egy szép csele és labdaátvétele, meg mondjuk Sajbán nagy helyzete, aminél elpattant a labda a lábáról, törte meg a "csendet". Azért unalmasnak sem volt nevezhető  a játék, a Paks például egyre veszélyesebben  futballozott, de a végén a ZTE-nek volt egy jó lövése Dénes révén, viszont a kapus mentett.   

Fogadni lehetett rá, hogy Bognár György, a Paks mestere nem hagyja annyiban a dolgot,  vagyis, hogy cserélni fog.    Volt választék alapemberekből  a kispadon, és így is lett: Windecker József és Szabó Bálint voltak az első beszállók. Mim Gergely pedig  25 méterről hatalmas kapufát lőtt, szinte beleremegett a léc. Hát, ez bemehetett volna. A Paks próbált egy fokozattal feljebb kapcsolni, na meg érkezett Böde Dániel és Haraszti Zsolt is a pályára csapatukba.  Érezhetően próbált nyomást gyakorolni a hazaiakra a Paks, de jött az újabb ZTE-gól. A 63. percben az előtte beállt Németh Dániel szerzett vissza egy labdát, keresztbe mozogva aztán remek ütemben játszott a védők mögé, Mim érkezett, aki 10 méterről, kissé balról okosan helyezett a kapuba, 2-0. Megjött a hazaiak kedve, Sajbán lövését tolta szögletre a paksi kapus, aztán a 68. percben Mim viharzott el a bal oldalon, centerezése tökéletes ütemben találta meg Németh Dánielt, aki az ötösről pörgetett a kapuba, 3-0. Kinyílt tehát az egerszegi gólzsák, de erre vártak a hazaiak. A ZZTE FC pedig innentől nagy kedvvel játszott, folyamatosan veszélyeztette a vendégek kapuját, Dénes Csanád Vilmos pedig  megoldásaival alighanem végleg belopta magát az egerszegi drukkerek szívébe. A 83. percben viszont szépített a Paks, Haraszti beadása után középről, 12 méterről Ötvös lőtte a labdát a az egerszegi kapuba. 

Jobb lett volna kapott gól nélkül lehoznia ezt a meccset a ZTE FC együttesének, de ne legyünk telhetetlenek...  Nem ez számított, hanem a hazai siker. Amit nagyon akartak a kék-fehérek  és sokat is tettek érte, szép gólokat lőttek, és jött az első győzelem is. 

Teljesen megérdemelten.    

Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után.

Márton Gábor: - Nagyon örülök, hogy két mérkőzés után, melyeken jól játszottunk, a harmadikon is sikerült ez, de már eredményességgel is párosult. Nem vagyunk telhetetlenek, de még számos helyzetet is kidolgoztunk és teljesen megérdemelten nyertünk.  Mindig a csapatjáték a fontos, de kellenek természetesen a jó egyéni teljesítmények is. Azoké is, akik az úgynevezett kulimunkát végzik és kiszolgálják a többieket.

- Utólag gondolom örül, hogy mégsem halasztották el ezt a találkozót, hiszen erről is szó volt...

- Örülünk annak, hogy a magyar csapatok ott vannak a nemzetközi színtéren, és ha tudjuk, segítjük őket, hogy minél jobban szerepeljenek. Mi belementünk volna a halasztásba is, de ez  úgy tudom, nem rajtunk múlt. Természetesen a győzelemnek nagyon örülök, a Paksnak pedig sok sikert kívánunk a nemzetközi kupában. 

- Mi történt Croizet-vel? 

- Sajnos vannak sérültjeink és nem is kis sérülések ezek. Sajnos kevesen maradtunk.  Croizet bokája a pénteki edzésen sérült meg,  egyelőre nem  ismerjük a pontos diagnózist. Ma kezdett volna. 

  Bognár György: - Gratulálok a ZTE FC-nek, sokkal frissebben játszott nálunk. Erre is számítottunk, ezért cseréltem le a fél csapatot erre a mérkőzésre. Természetesen a három pontról  nem mondtunk le, ezért is hoztam be később több pihentetett játékosomat, de sok párharcot elvesztettünk, és akkor nem voltunk frissek, amikor kellett volna. Ennél mi sokkal nagyobb nyomást tudunk az ellenfelekre helyezni, de ma kissé passzívak voltunk. 

Úgy tudjuk, szerették volna ezt a találkozót elhalasztatni. Igaz ez? 

- Igen..., de mi nem vagyunk a Fradi. 

- Fontos visszavágó előtt állnak a Konferencialigában. Milyen visszavágóra számít a Mornar ellen? 

- Aki látta az első meccsünket, az el tudja ezt képzelni... Mentálisan egy nagyon erős csapattal kell kiállnunk, mert nem csak a futball fog előtérbe kerülni.  
 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában