Szűkös a keret még a zalai együttesnél

2024.08.30. 16:36

A ZTE FC nem egy "sebzett" ellenféllel találkozik

Minden tekintetben kiérdemli az érdekes jelzőt a labdarúgó NB I. 6. fordulójába kiírt debreceni találkozó. A múlt héten pihent ZTE FC annak a DVSC-nek lesz ugyanis vendége szombaton 17.45 órától, amelynél a hét elején elköszöntek Srdjan Blagojevic vezetőedzőtől, így a kék-fehérek ellen alkalmi stáb irányítja majd Dzsudzsák Balázsékat.

Kerkai Attila

Sajbán Máté, a ZTE játékosa, valami hasonló szoros őrizetre számíthat szombaton is a debreceni játékosok részéről, mint ezen a találkozójukon, amit még tavaly Egerszegen rendeztek Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE FC tehát nem lépett pályára az elmúlt fordulóban, hiszen az FTC elleni találkozóját későbbre halasztották a Fradi e heti nemzetközi kupakötelezettsége miatt. Márton Gábor együttese edzőmeccset játszott, a hét elején pedig leigazolta a Hartberg ellen még próbajátékon szereplő nigériai Jack Ipalibót. 

A szombati házigazdánál - mondjuk így - sokkal mozgalmasabb volt az elmúlt hét időszaka... A hajdúságiak a legutóbbi fordulóban sima, 3-0-s vereséget szenvedtek Újpesten, ami után a hivatalos megfogalmazás szerint közös megegyezéssel szerződést bontottak a szerb Srdjan Blagojevic vezetőedzővel. Azzal a Blagojevic-csel, aki 2022 szeptemberétől dolgozott Debrecenben és karakteres csapatot épített, de a mostani bajnokságban az eddig lejátszott négy mérkőzéséből egyet megnyert, egyen pedig ikszelt. Négy meccs után edzőt váltani, pláne nem is teljesen eredménytelenül, több mint furcsa, és be is indult a találgatás, sőt, konkrétan megjelent a sajtóban olyan állítás is, miszerint Dzsudzsák Balázsnak is szerepe lehetett a menesztésben. A DVSC csapatkapitánya ezt nyomatékosan visszautasította, sőt volt egy találkozó is a szurkolókkal, amin a drukkerek is megfogalmazták elvárásaikat. 

Nem valószínű tehát, hogy egy "sebzett" Lokival találja magát szembe a ZTE FC, sokkal inkább, feltüzelt hangulat várja majd szombaton a ZTE FC csapatát. De ezek csak találgatások. Egyelőre Dombi Tibor és segítői irányítják majd a DVSC együttesét, de szinte biztos, hogy a leendő szakvezető már ott fog ülni a stadion lelátóján. A ZTE FC-nél sokat nem javult a helyzet, és itt a sérültekre gondolunk. Talán Stefanos Evangelou lesz az, akire már számíthat Márton Gábor vezetőedző, de ugyebár a hathetes kihagyás után egyből nem lesz ő sem teljes értékű harcos. Yohan Croizet, Csonka András és Csóka Dániel még nincs abban az állapotban, hogy bevethetők legyenek, az új fiú, Ipalibo pedig majd elválik, hogy kap-e bármilyen szerepet még. 

Márton Gábor vezetőedzőt kérdeztük a DVSC elleni mérkőzés előtt, hogy ő milyen reményekkel várja a találkozót, különösen annak fényében, hogy az ellenfélnél változások történtek. 

- Mi ugyanúgy készültünk, mint bármelyik másik meccsre - mondta a ZTE FC szakvezetője. - Az, hogy a DVSC-nél edzőváltás lesz, adhat pluszt egy csapatnak, de éppenséggel fordítva is elsülhet. Én nem gondolom, hogy eltelt négy-öt forduló, és az első, valamint a második vonalban is ennyi edzőnek kellene megköszönni a munkáját. A debreceni szakvezető már egy ideje együtt dolgozott a csapattal, a korábbi beidegződéseken pedig nem lehet egyik pillanatról a másikra változtatni. Mégis van egy nehézsége is a találkozónak, mert azt azért nem tudhatjuk előre teljes biztonsággal, hogy mire számíthatunk. A játékunkkal nem volt gond eddig sem, hasonlóval szeretnénk kiállni szombaton is. 

Márton Gábornak pedig igaza van, egy ilyen találkozó előtt túl sok mindent nem lehet elmondani. Azt mi tesszük ehhez hozzá, a ZTE FC kerete most, a hiányzókkal még inkább szűkös, amit eddig jól oldott meg a csapat és a stáb is. Ami pedig örömteli a zalaiaknál, hogy Dénes Csanád Vilmos és Várkonyi Bence is az U21-es válogatottba kapott meghívást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában