Bajnoki forduló a labdarúgó NB III.-ban

2024.08.28. 09:00

Az FC Nagykanizsa szerdán kemény meccsre számíthat

Hétközi fordulóval folytatódik a labdarúgó NB III, ugyanis szerdán rendezik meg az 5. forduló találkozóit. Az FC Nagykanizsa csapata ezúttal idegenben lép pályára, amikor 17.30 órától a Szekszárdi UFC csapatának lesz a vendége.

Kerkai Attila

Gabala Krisztián is nehéz meccset vár

Fotó: Szakony Attila

Noha nem rendeztek fordulót a hét végén a harmadik vonalban, szó sem volt pihenésről, hiszen a csapatok – amelyik persze még állva maradt – a MOL Magyar Kupa küzdelmeiben szerepeltek. Ezt tette az FC Nagykanizsa csapata is, de sikerrel vette az újabb akadályt, hiszen 2-1-re nyert idegenben a PTE-PEAC otthonában. S ha már a kupa, hétfőn elkészült az MK 3. fordulójának a párosítása a legjobb 32 közé jutásért, az FC Nagykanizsa pedig az NB II-es FC Ajkát kapta. Elsőként evvel kapcsolatban kérdeztük Gabala Krisztiánt, a kanizsaiak szakvezetőjét, hogy miként értékeli csapata sorsolását. 

– Nem mondok azzal újat, hogy nem mi vagyunk a Magyar Kupa végső esélyesei – állapította meg a dél-zalaiak vezetőedzője. – Ezért azt szerettük volna, hogy olyan ellenféllel találkozzunk, aki ellen szakmai fejlődést és tapasztalatokat tudunk szerezni. Ha innen közelítem meg a sorsolást, akkor elégedettek lehetünk, hiszen számunkra egy jó erőfelmérő lesz az Ajka elleni találkozó, amin persze minden megtörténhet.
Rátérve a bajnokságra, az FCN három sikerrel nyitott, de aztán érkezett a Kaposvár és győzött Nagykanizsán, és ez volt az utolsó bajnoki találkozója is a kanizsaiaknak. A szerdai ellenfél, a Szekszárd két győzelemmel és két vereséggel áll a tabellán. Ha azt nézzük, hogy a Kaposvár 8-0-ra nyert Szekszárdon, esélyesebbnek tűnik szerdán a kanizsai csapat, de Gabala Krisztián egyáltalán nem számít könnyű összecsapásra. 

– A Szekszárd egy masszív, kellemetlen stílusú csapat. Vannak jó játékosai, akik képesek eldönteni bármelyik találkozót, így nehéz mérkőzésre számítok. Jelen helyzetünkben és a körülményeket figyelembe véve a három pont megszerzését óriási fegyvertényként könyvelném el – szögezte le a szakvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában