A nevelőedző az olimpiai bronzról

2024.08.09. 10:05

Betlehem Dávid sikeréről: Horváth Csaba tudta, hogy már nem engedi el a dobogót

A bagodi, 20 éves fiatalember bronzérmét nagyon sokan ünneplik Zala vármegyében is, és hogyne ünnepelnék. Betlehem Dávid a Zalaco-ZÚK-ban kezdte karrierjét, és 2020-ig itt versenyzett, majd a veszprémi műhely kötelékébe igazolt.

Kerkai Attila

Egy kép a múltból: Horváth Csaba (jobbról) és Betlehem Dávid, amikor első sikereit egerszegi színekben érte el az olimpiai bronzérmes

Fotó: ZH archív

Zalaegerszegen Horváth Tamás volt Betlehem Dávid edzője, majd  amikor a gyermek korosztályba lépett, akkor  Horváth Csaba edzette tovább. Ő  tekinthető a nevelőedzőjének is, akit természetesen megkerestünk most a fantasztikus sikert követően. 

Betlehem Dávid
 Az aranyérmes Rasovszky Kristóf (b), a bronzérmes Betlehem Dávid (k) és a negyedik helyezett olasz Domenico Acerenza (j) a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás versenye után a célban a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A mai volt a csúcs Betlehem Dávid pályafutásában

– Nagyon boldog vagyok, Dávidnak már az ezerötszáz méteren elért negyedik helyezése az olimpián is fantasztikus eredmény volt, de ez a mai volt a csúcs a pályafutásában – mondta Horváth Csaba. – Ahogy ment a verseny és ahogy felzárkózott, én tudtam, hogy ott lehet a végén is. Neki akkora szíve van és akkora akarata, hogy biztos voltam benne, nem fogja elengedni innen már a dobogót. Ez a siker nekünk is visszajelzés, hogy az, amit itt harminc éve csinálunk az egerszegi úszóklubnál,  az nem hiábavaló munka. Ennek van értéke,  és ország-világ láthatta, hogy innen indulva is el lehet jutni a világ csúcsára, a legjobbak közé. 

Betlehem Dávid

  • Született: 2003.09.04., Szombathely
  • Klubja: Balaton Úszó Klub
  • Versenyszámai: 1500 m gyors, nyíltvízi úszás 10 km
  • Olimpiai eredményei: bronzérmes (10 km, 2024), 4. (1500 m gyors, 2024)
  • További legjobb eredményei: Európa-bajnok (5 km, 2024; csapatverseny 2024), vb-2. (csapatverseny 2023, 2022), vb-3. (csapatverseny, 2024)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában