Vármegyei foci

2024.08.25. 20:05

Szindekovics 55 perc alatt "megszórta" a Gyenesdiást az I. osztályban

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában folytatta hibátlan menetelését a ZTE II és a Hévíz, míg az Andráshida SC és a Szepetnek először nyert, a Teskánd pedig másodszor is döntetlent játszott.

Zaol.hu

A ZTE II (fehérben) biztosan nyert a Semjénháza ellen

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakomár-Zalakaros–Magnetic Andráshida TE 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.
Zalakomár-Zalakaros: Dömötör – Tinó (Madarász Z.), Takács Cs., Mutter A. (Takács D.), Neubauer (Horváth L.), Horváth J., Madarász F. (Mészáros), Bagó (Matyovszky), Mutter M., Horváth T., Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Andráshida TE: Czirjék – Kotsis, Karvalics, Rohonczy (Kalamár), Luter (Szemes), Bognár (Baksa), Cserép, Cséber, Anti (Kaprinai), Igazi, Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Két hasonló játékerőt képviselő csapat küzdelméből a vendégek jöttek ki jobban, jobb helyzetkihasználásuknak köszönhetően megérdemelten nyertek.
Gólszerzők: Cserép, Karvalics.
Jók: senki, ill. Cserép, Karvalics, Igazi.
Kiállítva: Takács Cs. (62., Zalakomár-Zalakaros), Dömötör (91., Zalakomár-Zalakaros).
U19: Letenye–Zalakomár-Zalakaros 5–1.

Hévíz–Kinizsi Gyenesdiás 8–0 (4–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Varga P.
Hévíz: Paksy (Lucz) - Filó (Darmai), Tóth I., Takács, Szindekovics (Rózsás), Erdősi (Pál), Sabján (Farkas), Huszár (Kustán), Damina (Nyári), Fábián, Iberhart. Edző: Damina László.
Gyenesdiás: Für - Fehér (Tarnóczai), Zsiga, Molnár, Szekér, Sipőcz, Csák (Fellner), Kiglics (Bertók), Czafit, Nagy, Szabó. Edző: Kocsis Norbert.
A nagyon jó napot kifogó Szindekovics vezetésével ilyen arányban is megérdemelten győzött a hazai csapat a sportszerűen játszó vendégek ellen.
Gólszerzők: Szindekovics (4), Iberhart, Erdősi, Darmai, Rózsás.
Jók: Szindekovics (a mezőny legjobbja) és egész csapat, ill. senki.

ZTE FC II–Semjénháza 4–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Dominkó J.
ZTE II: Barbarics (Tóth I.) – Takács, Rózsa (Bodrogi), Baráth (Vert), Boros (Szindekovics), Szabó B. (Mecséri), Ferenczy (Blum), Wolf, Mulasics, Meidl, Molnár K. (Nagy Á.). Edző: Horváth Gábor.
Semjénháza: Németh M. (Hompó) – Horváth P., Novák, Körösi, Horváth K., Kapuvári, Ribarics (Sifter), Ódor (Szilárd), Baglady M., Szilágyi (Baglady K.), Pál. Edző: Keszei Ferenc.
A nagy meleg rányomta bélyegét a találkozóra, de a hazai csapat győzelme így sem forgott veszélyben.
Gólszerzők: Boros, Molnár K., Bodrogi, Szindekovics.
Jók: Bodrogi, Wolf, Mulasics, Szindekovics, Meidl, ill. Németh M.

Clean Medic Zalalövő–Technoroll Teskánd 1–1 (1–0)
Zalalövő, 150 néző. Jv.: Tóth A.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki (Tóth B.), Gyenese, Őr, Agg, Bekes, Sonkoly (Péter), Radics (Sipos), Cseresznyés, Földvári, Horváth D. Edző: Ostrom János.
Teskánd: Garai – Gyarmati (Penczák), Kiss P. (Bedő), Gájer (Bakos), Ferenczi, Szökrönyös, Bresztovszky, Major, Kiss D. (Szekeres), Boronyák (Csonka), Szabó B. Játékos-edző: László Dávid.
Kiegyenlített játékot, kevés helyzetet hozott az első félidő, a hazai csapat a játékrész hajrájában szerezte meg a vezetést, amikor egy nagy bedobást követően a hosszú oldalon érkező Horváth Dániel a hálóba fejelt, 1–0. Szünet után mezőnyfölényben játszott a Teskánd, több helyzetet is teremtett, és egyenlítenie is sikerült, előbb Kovács Dominik még bravúrral kiütötte a labdát, de Gájer lövése megpattanva a hazai kapuban kötött ki, 1–1.
Gólszerzők: Horváth D., ill. Gájer.
Jók: Gyenese, Kovács D., ill. Szökrönyös.

Szepetnek–Lenti TE 2–0 (1–0)
Szepetnek, 150 néző. Jv.: Siket L.
Szepetnek: Bocskai – Üst, Losonczy (Bilák), Pápai, Szabó B., Csavari, Dömötör (Kobra), Szilveszter (Fadgyas), Orsós, Kolman (Büki), Bános. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Lenti TE: Kiss B. – Mentes (Kondákor), Kiss K., Sárkány, Ritlop, Fentős (Bertalics), Pál (Gortka), Takács (Végi), Horváth B., Nagy B., Pálinkás (Völgyi). Edző: Völgyi Márk.
Igazi mérkőzéshangulatban indulhatott útjára a labda a szepetneki pályán, melyen a hazai szakvezetés döntése nyomán hosszú idő után villanyfényes tétmeccset rendezhettek. A lenti együttesén azonban a megilletődöttség mintha nem fogott volna, igyekeztek berendezkedni a hazaiak térfelén, míg a vendéglátók támadói a kontrákat a széleken befutva próbáltak veszélyeztetni. Már inkább a gól nélküli félidőben gondolkodhattak jó néhányan, amikor az egyre többször váratlan helyzetekben csak-csak betaláló Dömötör Csaba vezetést szerzett a haziaknak. Onnantól nem volt kétséges, a Lenti TE gárdájának támadnia kell, a Szepetnek viszont egy mintaszerű oldalról bejövő labdát követően a vármegyei futballba – annak is első osztályába – bizonyítani visszatérő Szilveszter Sándor az alsóbb ligákból is ismert módon és helyről eredményes tudott lenni. 2–0-t követően aztán a felek mintha már nem csupán a játékra koncentráltak volna, az átalakított Lenti számára talán váratlan is volt az eredmény ilyenfajta állása, ugyanakkor a remek hangulatú meccsen a Szepetnek SE megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
Gólszerzők: Dömötör, Szilveszter.
Jók: az egész csapat, ill. Sárkány.
Kiállítva: Orsós (76.), ill. Ritlop (60.), Horváth B. (79.).
U19: Szepetnek–Lenti TE 2–5.

Tarr Andráshida SC–Kiskanizsai Sáskák 5-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 33 néző. Jv.: Lakics P.
Andráshida SC: Molnár (Boczkó) – Fábián B., Czotter (Sipos), Vígh, Pataky, Kiss, Cseke, Soós, Fábián K. (Kustán), Jándli (Dömötör), Nagy-Palócz (Török M.). Játékos-edző: László Dávid.
Kiskanizsa: Parragi – Németh D., Kotnyek, Szmodics, Petánovics, Takács S., Horváth G. (Pataky), Dömötör, Ötvös, Füzesi (Heiszter), Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
A hazaiak helyenként jól és szemre is tetszetősen játszva szerezték meg szezonbeli első győzelmüket. Az andráshidaiak helyzetei a korábbi fordulókban is megvoltak, de ezek akkor kimaradtak, míg ezúttal a nagy részét sikerült értékesíteniük. Az ASC sikere megérdemelt a szimpatikus kiskanizsai csapat ellen.
Gólszerzők: Jándli (2), Sipos, Fábián K., Soós, ill. Petánovics, Heiszter.
Jók: az egész csapat, ill. senki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában