A 91. percben kapott góllal kaptak ki

2024.08.04. 20:51

Üldözi a balszerencse a ZTE FC csapatát

A labdarúgó NB I 2. fordulójában a ZTE FC együttese vasárnap este a Puskás FC vendége volt. Sokáig úgy tűnt, hogy az egerszegiek megszerzik első pontjukat, de jött a 91. perc, és egy fejessel a Puskás FC otthon tartotta a három pontot.

Kerkai Attila
Szolnoki Roland, a felcsútiak csapatkapitánya fedezi a labdát Sajbán Máté elől. A ZTE támadója egyenlített a vasárnap esti meccsen
Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

Puskás Akadémia FC–ZTE FC 2-1 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna. Jv.: dr. Csonka (Vígh-Tarsonyi, Berényi). 
Puskás FC: Pécsi - Brandon (Komáromi, 57.), Stronati, Golla, Maceiras - Plsek, Szolnoki (Favorov, 71.), Nissile (Vékony, 90.+2.) - Nagy Zs., Colley (Puljic, 71.), Soisalo (Levi, 57.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt. 
ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Várkonyi, Safronov, Medgyes - Sajbán, Sankovic, Kiss B. - Dénes Cs. (Vogyicska, 77.), Németh D. (Croizet, 57.), Mim (Cubrilo, 87.). Vezetőedző: Márton Gábor. 
Gólszerzők: Plsek (5.), Nagy Zs. (90.+1.), illetve Sajbán (66.). 
Sárga lap: Nagy Zs. (37.), Szolnoki (50.), Nissile (62.), illetve Medgyes (45.+2.).

Idegenbeli győzelemmel kezdte az új bajnokságot a Puskás FC, amely az Újpest otthonából hozta el egy hete a három pontot, a ZTE FC pedig a nyitányon hazai pályán kapott ki az MTK-tól. Ha az önbizalmat nézzük, akkor vasárnap este a hazaiak készülődhettek talán ezzel jobban felvérteződve, és hogy erősödjön mindez, már az 5. percben előnyhöz jutott a házigazda. Bal oldali szöglet után Jakub Plsek nagyjából tíz méterről fejelt a kapuba úgy, hogy Gundel-Takács még beleért a labdába, 1-0. Ezt követően aztán nem sok érdekes és érdemleges történt a pályán, a ZTE inkább a védekezésre koncentrált, a Puskás FC pedig egy lesgólon kívül nem sok veszélyt tudott teremteni. A ZTE FC a tizenhatosig ugyan eljutott, de érdemben nem tudott helyzetet kialakítani. A 43. percben Szendrei lövése adott némi bizakodásra okot, hogy semmit sem adott fel a zalai együttes, de az ő labdája is elkerülte a kaput. 

Változatlan összeállításban folytatták a csapatok, és az 51. percben egy erőteljes Mim-lövés, amit szögletre tolt a hazai kapus, jelezte, hogy a ZTE meccsben van. Nem volt túl érdekfeszítő a játék, cserékkel próbálkoztak a szakvezetők némi változást hozni a játékba, de nem sok minden változott. A ZTE FC viszont labdabirtoklásban feljött, azonban nem tudott helyzetet kialakítani. Egészen a 65. percig, amikor egy szépen megkomponált akció végén Croizet játszott Kisshez, aki okosan visszagurított és középről, 15 méterről Sajbán Máté laposan a jobb alsó sarokba helyezett, 1-1. Egerszegi szempontból mindenképpen jól jött a gól, de a kérdés az volt, hogy a Puskás FC mit válaszol erre. A ZTE FC, amikor nála volt a labda, igyekezett lassítani a játékot, úgy értve, hogy "nem szórták el" a labdákat a zalaiak, hanem sokat adogatva mentek előre, de nem nyíltak ki hátul. A zalaiaknak akár már a pontszerzés is pozitív kicsengést adott volna, hiszen a balul sikerült nyitány után vasárnap hátrányból egyenlítettek. Ilyen előzmények után a döntetlen nem lett volna rossz eredmény a végén sem, de arra még várni kellett. A 81. percben egyérintős akció végén Sajbán esett el a tizenhatoson belül, pedig ez jó helyzet lett volna. A Puskás FC igyekezett fokozni a nyomást a vendégekre, hogy fokozatosan védekezni kényszerüljenek, de kijött ebből a ZTE FC. Úgy nézett ki, hogy innentől már megtartja az eredményt a ZTE FC, de a 91. percben egy jobb oldali beadás után Nagy Zsolt ugrotta le Vogyicskát, és 7 méterről fejelt a kapuba, 2-1. 

Ez lett a vége, ami balszerencse... Méghozzá azért, mert a ZTE FC az előző fordulóban az MTK elleni találkozóját is a ráadásban kapott góllal vesztette el.

A végére egy ZTE-t érintő információ. A ZTE FC a mérkőzés közben jelentette meg honlapján, hogy az NB I 3. fordulójába kisorsolt ZTE FC–Paks találkozó időpontját az MLSZ módosította. Augusztus 11. helyett augusztus 10-én, 19.45-től rendezik a találkozót a ZTE Arénában, ugyanis a Paks pár nappal később Konferencia-liga-mérkőzést játszik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában