Vármegyei foci

2024.09.15. 19:35

A Csesztreg nyerte a zalai rangadót, két mérkőzés elmaradt az I. osztályban

Nem lett teljes a labdarúgó Zala vármegyei bajnokság I. osztályának 6. fordulója, hiszen a kedvezőtlen időjárás miatt két találkozót későbbre halasztottak. A lejátszott mérkőzések viszont sok izgalmat hoztak, például egy rangadót is. Az eddig hibátlan Hévíz elszenvedte első vereségét a bajnoki címvédő Csesztreg otthonában. Vasárnap a ZTE FC II nyert és az élre ugrott, győzött a Zalaszentgrót is, amely harmadik.

Zaol.hu

Kiskanizsán vendégsiker született: a sötét mezes Szepetnek (a képen jobbról Pápai Mátyás, oldalról látható az egyik gólszerző, Nagy Tamás) biztosan nyert

Fotó: Szakony Attila

Csesztreg–Hévíz 2–1 (1–1)
Csesztreg, 100 néző. Jv.: Kondákor M.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics, Szabó K., Biharvári, Őri Cs., Nagy N., Kiss B., Őri M., Elek, Németh D. (Orbán). Edző: Tamás Tamás.
Hévíz: Paksy – Filó, Tóth I., Szindekovics, Bontó, Sabján (Nagy D.), Kustán, Erdősi (Darmai), Huszár, Fábián, Iberhart (Damina). Edző: Damina László.
A kedvezőtlen időjárás miatt kevesebb néző látogatott ki a mérkőzésre. A csapatok óvatosan kezdték a találkozót, igazi taktikai csata alakult ki a két jól felkészített együttes között. A mérkőzés elején a Hévíz birtokolta többet a labdát, de a hazaiak játékában folyamatosan benne volt a kontra lehetősége. A 30. percben Szindekovics révén megszerezték a vezetést a vendégek. Ezt követően volt még egy nagy lehetősége a fürdővárosiaknak, de Gergő kapus bravúrral megakadályozta. A 33. percben egy védelmi megingást jól használt ki Őri Cs. és már döntetlent is mutatott az eredményjelző. Ezzel vonultak a csapatok a szünetre. A második játékrész ugyanúgy folytatódott, ahogy az első befejeződött. Igazi férfias, de nagyon jó iramú és nem utolsósorban sportszerű játék alakult ki. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de igazi helyzet nem alakult ki, mert a védelmek jól alkalmazkodtak az időjárási viszonyokhoz. Ekkor már a Csesztreg kicsit többet birtokolta a labdát, és ennek meg is lett az eredménye. Egy kapu előtti kavarodást Póczak reagált le a leggyorsabban és ezzel megszerezte a vezetést a tavalyi bajnok. Ezt követően a Hévíz nagy energiákat mozgósított, de a hazai védelem jól zárt és az ellenakciókban mindig benne volt az újabb gólszerzés lehetősége. Összegezve, a nagyon jó iramú, óriási taktikai csatát hozó mérkőzést a rutinosabb hazaiak nyerték, de a Hévíz is minden dicséretet megérdemel.
Gólszerzők: Őri Cs., Póczak, ill. Szindekovics.
Jók: Gergő, Lovrencsics, Biharvári, Őri Cs., ill. az egész csapat.

Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák–Szepetnek 0–2 (0–2)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Parragi – Jagarics, Rákhely, Kotnyek, Dolmányos, Petánovics, Heiszter (Pataky), Horváth G. (Kardos), Dömötör, Szmodics, Mismás. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Szepetnek: Szekeres – Schuller, Losonczy, Pápai, Szabó B., Csavari, Nagy T., Dömötör (Kocsis), Szilveszter (Kobra), Bános (Üst), Orsós (Kolman). Játékos-edző: Nagy Tamás.
Nagy lendülettel kezdett a vendégcsapat, folyamatosan a hazaiak térfelén folyt a játék. A szepetnekiek gyors és pontos összjátékot mutattak, aztán a félidő közepén büntetőhöz jutottak, de a lövés mellé ment. Nem sokkal később viszont már megvolt a fölény eredménye, hisz megszerezték a vezetést a vendégek, a félidő vége előtt pedig az előnyt is növelték. Szünet után változott a játék képe, a hazaiak aktívabbak lettek, és kiegyenlítetté vált a mérkőzés. Újabb helyzet a Szepetnek előtt adódott, de az eredmény már nem változott. Biztos vendégsiker született.
Gólszerzők: Nagy T., Dömötör.
Jók: Rákhely, Dolmányos, ill. az egész csapat.
U19: Kiskanizsa–Szepetnek 1–4.

Magnetic Andráshida TE–Lenti TE 0–1 (0–0)
Andráshida, 50 néző. Jv.: Lakics P.
Andráshida TE: Czirjék – Karvalics, Tóth D. (Bognár), Szemes, Szabó P., Luter (Szabó M.), Cséber (Igazi), Cserép (Kaprinai), Németh K., Kalamár (Anti), Benczik. Edző: Szabó II Zsolt.
Lenti TE: Kiss B. – Ritlop (Gortka), Kondákor, Simonfalvi, Bertalics, Nagy B., Kalamár, Takács, Varga M. (Pálinkás), Horváth B., Kiss K. (Fentős). Edző: Völgyi Márk.
Az első játékrészt az ATE labdabirtoklási fölénye jellemezte, és a hazaiak kétszer is nagyon közel álltak a vezető találat megszerzéséhez, de mindkét helyzet kimaradt. Az első 45 percben vendégoldalról egy távoli lapos lövést kell megemlíteni, melyet Czirjék tornászott ki a sarokból. A második félidő is küzdelmes mezőnyjátékot hozott, érezni lehetett, hogy aki gólt szerez, jó eséllyel a három pontot is bezsebeli. A 60. percben egy hazai védelmi megingást kihasználva vezetést szerzett a Lenti, ami után hiába próbálkozott az ATE, a vendégvédelmet nem tudta feltörni. Egy küzdelmes, harcos, döntetlen szagú mérkőzésen a két csapat helyzetkihasználása közötti különbség döntött a három pont sorsáról.
Gólszerző: Bertalics.
Jók: Cserép, Németh K., ill. Nagy B., Bertalics, Simonfalvi, Takács.
U19: Letenye–Lenti TE 0–9.

ZTE FC II–Clean Medic Zalalövő 4–0 (1–0)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Dominkó J.
ZTE FC II: Rózsa (Meidl) – Deme, Vert (Szabó B.), Blum (Baráth), Király, Wolf, Mulasics (Szindekovics), Bodrogi, Barbarics, Molnár K., Györe (Mecséri). Edző: Horváth Gábor.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Gyenese, Őr, Agg (Horváth T.), Bekes, Radics (Péter), Cseresznyés (Tóth B.), Sipos (Sonkoly), Földvári, Horváth D. (Kellner). Edző: Ostrom János.
Az időjáráshoz képest jó talajú pályán játszottak a csapatok. A hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek a nagyon szervezetten játszó vendégcsapat ellen.
Gólszerzők: Wolf (2), Blumm, Király.
Jók: az egész csapat, ill. senki.

Zalaszentgrót–Tarr Andráshida SC 5–4 (2–1)
Zalaszentgrót, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.
Zalaszentgrót: Osbáth (Farkas T.) – Jóna, Lampert, Doszpoth, Fülöp (Székács, Péhl), Kovács L., Kovács-Braun, Kovács P., Horváth S. (Kulcsár), Horváth D., Czibor. Edző: Bencze Péter.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Boczkó), Czene, Fábián K., Soós, Pataky, Vígh, Kiss L., Sipos (Gulyás), Büki (Kustán), Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
Igencsak változatos mérkőzést játszott a két együttes, hiszen kilenc gól született. A hazaiak kétgólos előnye után még a szünet előtt szépített az ASC, majd a második félidőben újra kétgólos előnyt harcolt ki a Zalaszentgrót, de öt percen belül ismét egyenlő volt az állás (3-3). Doszpoth második találata után újra a hazaiaknál volt az előny, de megint jött az andráshidai egyenlítés (4-4). Végül megszületett a Zalaszentgrót ötödik találata is, és a győzelemmel a grótiak a tabella harmadik helyére léptek fel, hiszen a hazaiak otthon tartották a három pontot.
Gólszerzők: Doszpoth (2), Fülöp, Kovács P., Kulcsár, ill. Vígh, Fábián K., Czene, Kiss L.
Jók: Doszpoth (a mezőny legjobbja) és az egész csapat, ill. Soós, Kiss L., Vígh, Fábián.

A Gyenesdiás–Technoroll Teskánd és a Semjénháza–Zalakomár-Zalakaros találkozókat elhalasztották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában