A DVSC-ZTE FC mérkőzés és a büntető utóélete

2024.09.05. 10:53

A ZTE FC tulajdonosának nyilatkozata nem tetszett az MLSZ-nek...

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága csütörtök esti ülésén eljárást indított Végh Gábor, a ZTE FC tulajdonosa ellen, a DVSC-ZTE FC múlt heti találkozó után tett nyilatkozata miatt.

Kerkai Attila

Végh Gábor markáns véleményt fogalmazott meg, és biztosan sokan vannak olyanok is, akik amúgy egyet értenek vele... Fotó: ZH archív

A ZTE FC a labdarúgó NB I. 6. fordulójában Debrecenben lépett pályára és 3-1-re kikapott a DVSC vendégeként. A fordulópontot a találkozón az (is) hozta, hogy 1-0-s zalaegerszegi vezetésnél  az 54. percben büntetőből egyenlített a házigazda, ám egy vitatható szituáció után, azonban a VAR-vizsgálat  helybenhagyta Rúsz Márton játékvezető pályán meghozott döntését. 

Ezt követően  nyilatkozott röviden Végh Gábor a Nemzeti Sportnak, s azt mondta: 

- Régóta dolgozom a magyar futballban, érdeklődéssel nézem fiatal játékvezetőinket. Megdöbbentett a bajnokin Rúsz Márton ténykedése, aki az első perctől kezdve tudatosította, ezen a mérkőzésen a ZTE nem nyerhet.

Nos, ezek után döntött úgy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, hogy eljárást indít, hiszen a FEB szeptember 4-i  döntéséről az MLSZ honlapján olvasható:  "A FEB fegyelmi eljárást indított a ZTE FC vezetőjével, Végh Gáborral szemben, a DVSC-ZTE mérkőzés után tett, a játékvezetéssel kapcsolatos nyilatkozata miatt."

Végh Gábor véleménye kétségkívül markáns, de  az is biztos, hogy sokan,  éppenséggel vele értenek egyet... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában