A ZTE FC középpályása igazán hűséges típus

2024.09.26. 10:41

Bojan Sankovic elárulta a titkát

Egyszerűen szeret a ZTE-ben futballozni és itt élni. Ha valaki nem jött volna rá ebből, hogy kiről van szó, Bojan Sankovicról, aki már tizenegy éve játszik az NB I.-ben és a mostani az ötödik szezonja a ZTE FC csapatában. A legutóbbi találkozón köszöntötték, hiszen a 250. NB I.-es meccsét játszotta.

Kerkai Attila

Bojan Sankovic jól érzi magát a pályán, ahol helyet kap és jól érzi magát Zalaegerszegen is

Fotó: Szekeres Péter

A megbízhatóság  jelképe is lehetne Bojan Sankovic.  2013-ban érkezett Magyarországra és az Újpestben  hat és fél szezont  töltött el, majd egy féléves  kazahsztáni kitérő után 2020  augusztusában igazolta  le a ZTE FC. Azóta is itt játszik, 137 mérkőzésen lépett pályára eddig zalai színekben (Újpesten 163-ig jutott). Gyorsan megállapítható -  nem egy vándormadár típus... 

- Valóban, én sem gondoltam volna, hogy ennyi időt eltöltök majd Magyarországon - ismerte el  Bojan Sankovic, amikor  leültünk vele beszélgetni. - Amikor először a magyar bajnokságba kerültem az Újpesthez,  az első fél évem nem indult túl jól, sok sérülés hátráltatott. Aztán egyre többet játszottam és  jól ment a játék. Aztán az Irtis Pavlodar-hoz  kerültem, de a klub anyagilag a csőd szélére került.  Akkor jött a ZTE FC ajánlata. Még az Újpesttel jártam korábban Egerszegen egy kupamérkőzésen, akkor a ZTE a második vonalban szerepelt, de jó körülményeket tapasztaltam, meg láttam később több meccsét a csapatnak.  Elfogadtam az ajánlatot. Általában ilyen vagyok:  nem szeretem a túl gyakori váltásokat.   

A legutóbbi hazai találkozón köszöntötte Sallói István,  a ZTE FC sportigazgatója Bojan Sankovic-ot, aki a 250. NB I.-es mérkőzésén szerepelt 
Fotó: Szekeres  Péter

Ehhez persze kell egyfajta állandóság is. Egerszegen ragaszkodnak  hozzá, a  megbízható játéka sokat jelent csapatának. Alig hiányzik a meccsekről,  vagy csak ritkán. Azt kérdeztük tőle,  mi a titka, illetve hol érzi magát a legjobban a pályán. 

- Igazából a védekező középpályás a posztom - válaszolta. - Szeretek itt futballozni. Hogy miért?  Sokat van az embernél a labda, sokat van játékban és az ellenfél megállítása  is döntő, hogy megszerezzük tőle a labdát. Titkom igazán nincs, illetve...  Úgy vagyok vele, hogy mindig csak a következő mérkőzésre készülök, csak arra figyelek, azon szeretnék a lehető legjobban teljesíteni.   

Mielőtt  a következő  meccsekre terelődött volna a szó azt megbeszéltük, hogy sok helyütt tévesen szerepel a  neve mellett  montenegrói állampolgárság. Mint mondta,  Horvátországban, Knin városában született, de  szerb állampolgár  és a családja is  az. A ZTE FC-ről pedig bizakodva beszélt,  mert szerinte erős csapatuk van most is, amit például  szombaton, a DVTK elleni meccsen  szintén be akarnak bizonyítani. 

- Azt gondolom, és azt remélem, hogy jobb és jobb lesz innentől a csapatunk - osztotta meg velünk a várakozásait.  Eddig sok problémánk volt, sérülések nehezítették a dolgunkat, de erős csapat a miénk, jó játékosokkal. A legutóbbi  győzelem elég jól jött, és fontos lesz a következő is. Azt akarjuk, azt szeretnénk elérni, hogy  ne váltogassák egymást a jó és a kevésbé jó meccsek, hanem legyen egy folyamatosság, ami ránk lesz jellemző.  Ezért lesz fontos a DVTK elleni meccs is, hogy ott bizonyítsuk ezt. 

Ami pedig a magánéletét illeti, egy  három éves kislány és egy  kéthónapos kisfiú  édesapja Bojan Sankovic, aki szeret Zalaegerszegen élni.

- Abszolút  jó döntés volt ideigazolni, szeretünk itt élni. Ha bármi problémánk adódott  nem csak a klubban dolgozók  segítettek, hanem a városban  mindenki más, legyen az szomszéd, vagy ismerős.  Mi csakis segítőkészséget tapasztaltunk és ez fontos az életben - jegyezte meg Bojan Sankovic.  

        

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában