"Megismételték" a kupameccseket

2024.09.04. 18:00

Kanizsai siker és egerszegi vereség a női labdarúgó NB II első fordulójában

Elkezdődött az új szezon a női labdarúgó NB II Nyugati csoportjában. A mezőny két zalai tagja közül első nekifutásra a Kanizsa tudott nyerni.

Zaol.hu

Kékben a kanizsai Gergelics Cintia a Pécs ellen. Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa – Pécsi VSK 2-1 (1-1)

Nagykanizsa, Olajbányász stadion, 50 néző. Jv.: Bódi.
Nagykanizsa: Sebők – Molnár R., Gergelics, Németh P., Szollár, Sóstai, Szokol (Oravecz-Molnár), Szabó Zs., Nagy-Fáró (Vékási), Domján-Köröcz, Gyergyák (Pintér D.). Edző: Domján Péter.
Gólszerzők: Sóstai (31.), Domján-Köröcz (90.), illetve Szabó B. (40.).
Az FC Nagykanizsa egy évvel ezelőtt is a PVSK ellen kezdte meg a szezont, ráadásul a két csapat már az idén is találkozott, a Magyar Kupa első fordulójában. Az említett két mérkőzést megnyerték a dél-zalaiak, a sorozatot pedig nagy örömükre a bajnoki nyitányon is sikerült folytatni. A hazaiak végig fölényben játszottak, de az összecsapás az augusztusi MK-találkozónál jóval szorosabban alakult (akkor az FCN tucatnyi gólt lőve „küldte haza” ellenfelét), de a mostani, az  utolsó pillanatban szerzett találattal kivívott siker az akkorinál jóval értékesebbnek is tekinthető.
Domján Péter: „Lényegében teljes mértékben elégedett lehetek a csapattal, arra azonban figyelnünk kell a jövőben, hogy a helyzetkihasználásunk javuljon. Ha sikerül, egyszerűbb lesz a dolgunk az ilyen mérkőzéseken.”

Dunaújvárosi FC – ZTE FC 5-1 (3-1) 

Dunaújváros. Jv.: Petrovics: 
ZTE FC: Kiss – Nagy, Szegedi (Melus), Tóth, Simon, Varga, Bicsák (Tollár), Kopcsándi, Harsányi, Király (Major), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.
G.: Vojnity (2), Domján, Kókai, Sárkány, ill. Harsányi.
A vendég ZTE remekül kezdett, hiszen gyorsan megszerezte a vezetést, de a hazaiak villámgyorsan egyenlítettek, majd 20 perc után már két góllal vezettek. Az újvárosiak kézben tartották az irányítást, míg a zalai kék-fehérek szünet után sem tudtak újítani. A házigazdák pedig fölényessé tették sikerüket. A bajnoki nyitányon visszavágásra készült a ZTE a Magyar Kupa-vereség miatt, ám az ellenfél 20 perc alatt eldöntötte a találkozót.
Pergelné Kalamár Andrea: „Jól kezdtünk, de a Dunaújváros a folytatásban ránk kényszerítette az akaratát és magabiztos győzelmet aratott.”
A szombati (szeptember 7.) második fordulóban az FC Nagykanizsa Ajkára látogat, míg a ZTE FC a Tatabányát fogadja 16 órától. Előbbi ellenfél nyert, utóbbi pedig kikapott a nyitányon. KL, BI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában