A paralimpikon nyilatkozata

2024.09.05. 08:21

Tunkel Nándor: Hihetetlen mélységekből kellett felkapaszkodnom a csúcsra!

Fantasztikus teljesítmény, hatalmas küzdeni tudás, nagy lelkierő – a párizsi paralimpián ezek jellemezték a zalaigricei Tunkel Nándor versenyzését. Nándor a helyszínen azt is elárulta a Mandinernek, hogy nem akármilyen évek vannak mögötte...

Zaol.hu

"...az utolsó, 162 kilogrammos lökést játszi könnyedséggel nyomtam ki.”

Forrás: Mandiner

Mint azt korábban megírtuk, a párizsi paralimpián, az erőemelés döntőjében Tunkel Nándor szenzációs, taktikus teljesítménnyel – alaposan felülmúlva a várakozásokat – a negyedik helyen végzett.

Ráadásul mindezt úgy, hogy három gyakorlata közül az elsőt (158 kilogrammot próbált kinyomni, de kicsit kibillent a könyöke, rögtön el is rontotta a Power Ozi SE versenyzője, így a második kísérleténél már dupla vagy semmit játszott: 160 kilogrammra emelte a súlyokat. 

Nándor is érezte, ezen a gyakorlaton rendkívül sok múlik, nem véletlen, hogy mielőtt felfeküdt a padra, egy gyors fohászt is elmormolt. Ezek után sikerült kinyomnia az óriási súlyt, de még így is maradt izgalom, ugyanis a bírák közül kettő érvényesnek találta a gyakorlatot, egy pedig – nem... 

Mondhatjuk, végül győzött a túlerő, érvényesnek minősítették honfitársunk gyakorlatát. S hogy mennyire átlendítette mindez a holtponton, jelzi: utolsó gyakorlatát (162 kilogramm) a korábbiakhoz képest játszi könnyedséggel nyomta ki.

S miután a közvetlen vetélytársak közül többen, a szaúdi Adnan Norsaeed, a kínai Zeng-ju, de mindenek előtt a hazai nézők nagy kedvence, a francia Alex Adelaide is rontott, Tunkel Nándor a negyedik helyen végzett!

A több szempontból is izgalmas döntő után mondta el gondolatait a Mandinernek, melyek itt olvashatók.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában