Hírek

2009.07.07. 08:19

Szabad égetni - igaz, feltételekkel

Nagykanizsa - Nemcsak lapunknál, hanem a dél-zalai város önkormányzatánál is sokan panasszal éltek, mivel az égetési tilalom miatt nem tudtak megszabadulni a közelmúltbéli nagy viharban letört ágaktól.

Szalabán Attila

A város közgyűlése legutóbbi ülésén foglalkozott a kérdéssel, s a felvetés komoly vitát váltott ki a testületben. A képviselők között ugyanis akadt, aki ellenezte az égetési tilalom akár ideiglenes jellegű feloldását is - mások pedig éppen a kérelmezők mellett érveltek, mondván: a tetemes mennyiségű gallyat nem lehet másképp eltüntetni a kertekből, hiszen aprítógéppel többnyire nem rendelkeznek a kisbirtokosok. A vita végül kompromisszummal zárult: a testület döntése alapján július elsejével egy hónapra feloldották az égetési tilalmat - igaz, feltételekkel tették ezt. Nem minden nap lehet azonban begyújtani: erre a műveletre csak hétfőnként és keddenként kerülhet sor, és csak 8 és 18 óra között, az emberi tartózkodásra alkalmas épületektől legalább 25 méteres távolságban. 

Mint azt a nagykanizsai polgármesteri hivatal közigazgatási osztályán megtudtuk, a belvárosban továbbra is fennáll az égetési tilalom, azt kizárólag a külsőbb városrészekben oldották fel. 

Jövőre azonban már ismét visszaáll a régi rend, a nyár alatt 2010-ben mindennap tilos lesz az égetés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!