Hírek

2011.01.25. 10:56

A Fidesz szerint hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen

Hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak - jelentette ki a Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke keddi zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

MTI

Horváth László, aki a zalaegerszegi önkormányzat gazdasági bizottságának is tagja elmondta: szomorú, hogy a Jobbik helyi szervezete hecckampányt folytat a zalai megyeszékhelyen működő bankokra, multinacionális cégekre, kereskedelmi láncokra kivetendő különadó ötletével. Az ellenzéki párt múlt héten fogalmazta meg javaslatát.
   
Horváth László hozzátette: a helyi adókról szóló törvény értelmében Zalaegerszegen most is a maximális, két százalékos iparűzési adót fizetnek a vállalkozások, egyes mikro- és közepes vállalkozások kivételével. Fizetik ezt az adót a helyben működő bankok és multinacionális cégek is, de ezen felül nincs joga az önkormányzatoknak ilyen különadó kivetésére.
   
A politikus arra kérte az ellenzéki pártot, ha  mégis úgy gondolja, hogy  lát erre jogi lehetőséget, indítványát terjessze a közgyűlés elé. Ha belátják, hogy erre nincs mód, akkor a továbbiakban "a helyi polgárok heccelése helyett érdemi konstruktív munkával foglalkozzanak" - fogalmazott a Fidesz zalai gazdatagozatának elnöke.



Kapcsolódó cikkünk:
Városi bankadót sürget a Jobbik Zalaegerszegen

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!