Hírek

2011.07.21. 18:50

Panasz: Na, de hol itt a higiénia?

Kifogásolja egyik olvasónk, hogy az Intersparban már nem az eladó szolgálja ki a helyben készített finom pékáruval, hanem el lehet venni a péksüteményeket a pultról.

Szabó Judit

Azt már megszoktuk, hogy a kiflit, a zsemlét és a kenyeret önkiszolgáló rendszerben értékesítik a nagy élelmiszer áruházak, de a finom pékárut, például a kakaós csigát és a lekváros táskát, s a különféle helyben készített töltött péksüteményeket eddig az Intersparban az eladótól kellett kérnünk. Körülbelül egy hete megváltozott a helyzet, a pékáruk közül most már azokat is elveheti a nyitott pultból a vásárló, amelyeket eddig az eladó csomagolt be neki.

 Egyik zalaegerszegi olvasónk, Pál László felháborodva fogadta a változást.

-Nem szeretnék senkit se megbántani, de sajnos előfordul, hogy a vásárlók összetapogatják ezeket a készítményeket, megnyomkodják a süteményt, hogy friss-e, anélkül, hogy zacskót húznának a kezükre, aztán úgy döntenek, hogy mégse viszik el. Még az is lehetséges, hogy előtte bementek a mellékhelyiségbe, és a dolguk végeztével elfelejtettek kezet mosni. Én negyven évig a kereskedelemben dolgoztam boltvezetőként, azt hiszem, joggal feltehetem a kérdést: hol itt a higiénia? - fordult szerkesztőségünkhöz a nyolcvanöt esztendős nyugdíjas.

Az Intersparban megtudtuk, hogy nem helyi sajátosságról van szó, a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. központi intézkedését hajtották végre, amikor a finom pékárut elkezdték önkiszolgáló rendszerben értékesíteni. Így nem kell sorba állni, ez sok vásárlónak könnyebbséget jelent. A kft. kommunikációs vezetője, Fehér István arról tájékoztatta lapunkat: áruházaikban bizonyos mértékig szélesítik az önkiszolgálás lehetőségét, mert ez gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a vásárlást, a termékek kiválasztását.

- Első tapasztalataink azt mutatják, hogy a vásárlók pozitívan fogadják a változást. A vevők csipeszt és kesztyűt találnak a pékáru mellett, ezzel, s a termékek megfelelő elhelyezésével biztosítjuk a higiéniai követelmények érvényesülését, betarthatóságát. A konkrét észrevételben foglaltakat természetesen meg fogjuk vizsgálni, megnézzük, hogy szükséges-e valamilyen intézkedés a pékáru részlegen - nyilatkozta a kommunikációs vezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!