Elindult a katasztrófaturizmus

9 órája

Hatalmas torlaszt alakítottak ki az uszadékfák a Rába-hídnál

A mérgesi Rába-hídról készült és az internetre felkerült fényképek, illetve videók elindították a katasztrófaturizmust a faluban - írja a kisalföld.hu. Az érkezők a folyón, a híd lábánál felgyűlt torlaszt akarják látni.

Pásztor András

Fotó: Cs. Kovács Attila

– Az elmúlt napokban több százan jöttek el hozzánk, hogy a valóságban is lássák a torlaszt. Kénytelenek voltunk a közlekedést korlátozni a faluban. Egyrészt a Rába parton kialakított parkunkat tették tönkre, illetve az odavezető utat is szétnyomják a járművek, így arról a szakaszról kitiltottuk a forgalmat. A temetőnél van parkolónk, aki kíváncsi a hídra, ott megállhat és gyalog teheti meg az utat a folyóig. Másrészt egy újonnan aszfaltozott utunkat is igénybe vették sokan, akik eltévedtek és a kialakított önkormányzati építési telkeken forgolódtak és a murvás utat túrták fel. Ezt a részt is lezártuk már – sorolta Balázs Vince polgármester a kisalfold.hu megkeresésére.

A mérgesi hídnál jelentős mennyiségű uszadék gyűlt össze
Fotó: Cs. Kovács Attila

A képek és videók tanúsága szerint valóban óriási torlaszt képeznek az uszadékfák. A nagy felhajtásnak legalább annyi előnye lett, hogy az illetékesek figyelmét is felhívta a híd körül kialakult helyzetre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában