Diák-önkormányzati képzést tartottak Zalaegerszegen

5 órája

Belekóstoltak a közéletbe a fiatalok

Nyolc témát dolgoztak fel azok a zalaegerszegi általános és középiskolások, akik csütörtökön részt vettek a diákönkormányzati képzésen az Apáczai Művelődési Központban. A fórum egyrészt alkalmat adott arra, hogy a résztvevők belelássanak a diákönkormányzat működésébe, másrészt véleményüket mondták el a város működéséről.

Mozsár Eszter

Az Ady-iskolából érkezett Frankovics Gréta Lujza és Végh Viola, akik a közlekedéssel kapcsolatos észrevételeket vázolták fel

Fotó: Mozsár Eszter

Lakhatás, gazdaság, közlekedés, kultúra, környezetvédelem, esélyegyenlőség, kormányzás, szabadidős tevékenység. Ezeket a fontos területeket vizsgálták a diákok a délelőtt folyamán. Évről évre egyre több építő jellegű kritika vagy javaslat érkezik a diákoktól, amit mind a városvezetés, mind a diákönkormányzat hosszú távon beépíthet a munkájába, felelte a tréninget vezető Juhász Előd János, korábbi diákpolgármester, aki saját tapasztalataival egészítette ki a közép- és általános iskolások észrevételeit. 

A városvezetés az ifjúsági koncepciójában is megfogalmazta azokat az irányelveket, ami alapján együttműködik a diákokkal és a diákönkormányzattal, felelte Németh Gábor önkormányzati képviselő. Rajta kívül Bognár Ákos önkormányzati képviselő, valamint Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója – ebben az esetben mint rendezvényszervező – hallgatta meg a csoportok által kidolgozott javaslatokat. Tavaly ugyancsak hasznos kezdeményezéssel álltak elő a fiatalok, például további túraútvonalakat szeretnének kialakítani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában