Hírek

2011.08.26. 18:24

Pályázati aktivitás Nagykanizsán

Pályázatok beadásáról, a képviselői keret felhasználásáról, s egy régóta meglévő probléma, a Palini iskola előtti járdaszakasz kialakításáról döntött Nagykanizsa képviselő-testülete.

Sámel József

Mint pénteki tájékoztatóján Cseresnyés Péter polgármester elmondta: egy környezetvédelmi projekt keretében Nagykanizsa is csatlakozik az „Ausztria– Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz”, amely a diákok környezettudatos magatartását hivatott erősíteni.

A város egy másik projekt kapcsán is főszerephez juthat, Nagykanizsán rendezhetik meg ugyanis a Hálózat Európában elnevezésű konferenciát. A harmadik pályázat is jó hírét keltheti Kanizsának, a jövő évi város napján rendeznék meg a testvérvárosi találkozót.

A polgármester elmondta: a városatyák megfogalmazták azokat a közterületi és intézményi fejlesztéseket, melyekre felhasználható az egymillió forintos keret. Persze a választókerületekben lévő problémák orvoslására a költségvetésben is jut majd forrás, így oldódhat meg rövidesen a Palini iskola előtti hiányzó járdaszakasz megépítése. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!