Hírek

2017.01.26. 13:15

Terjed az influenza - a betegek közt emelkedik a gyerekek aránya

Zalaegerszeg - Az influenzaszerű megbetegedések száma Zala megyében is növekvő tendenciát mutat.

Magyar Hajnalka

A fenti megállapítást szűrte le a rendelkezésre álló adatokból a Zala Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. A járvány erősödését jelzi az is, hogy immár a zalaegerszegi és a nagykanizsai kórházban is teljes a saját hatáskörben, megelőző jelleggel elrendelt látogatási tilalom.

Az év harmadik hetében az influenza figyelőszolgálat által érintett 39 zalai körzetben a betegek 3,2 százaléka mutatta a kór tüneteit, ez közel 40 százalékos növekedés az előző héthez képest. A betegek közel 30 százaléka 14 év alatti gyermek, több mint 36 százaléka fiatal felnőtt (15-34 év), a 60 felettiek aránya pedig a 6 százalékot sem éri el.

- Dr. Borza Jolán és dr. Takács László landorhegyi gyermekorvosi rendelőjében is nagy a forgalom, hétfő óta napi 60-70 kis páciens is megfordul náluk. Képünkön a 3 éves Cajnkó Lilit vizsgálják

Fotó: Pezzetta Umberto

Ami az országos helyzetet illeti, a becslések szerint a harmadik héten 68 900 páciens fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 600 fővel szemben. A legtöbb esetet Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar és Tolna megyéből jelentették. Számos térségben tovább emelkedett a betegek közt a gyermekek aránya, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében az influenzások több mint fele 15 éven aluli volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!